Diamond Dogs blir intima på Mommas

Hej Peter! Varför börjar ni köra på Mommas?
– Vi har uppträtt på en av deras tjejfester, och Mattias har stått i baren på Mommas, så vi hade en fot inne. Tanken är att vi ska bli ett återkommande inslag under hösten. Det blir en utmaning, eftersom vi i vanliga fall inte kommer så här nära publiken. Det ger större möjlighet till mellansnack. I vanliga fall är vi bundna till det som finns inspelat. Vi har inte gjort en sådan här intim spelning sedan 2005, då vi uppträdde på Mandus.

Du säger att ni kommer kunna prata mer, kommer ni att sjunga själva också?
– Hmm… fråga mig igen när hösten närmar sig.

Ni uppträder på Paradise på Kolingsborg på fredagen, med temat sommar. Hur kommer det se ut?
– Jo, temat är sommar, men det blir nog mest svart och syndigt, som vanligt. Så länge man kör på och ser glad ut så brukar man komma undan med det mesta.

Vilken är din bästa sommarlåt?
– Cruel Summer med Ace of Base. De hade ingen koreografi, utan stod mest och vaggade, vilket passar mig, eftersom jag inte kan dansa.

Hur skulle en upphottad sommarkoreografi till den låten se ut?
– Logdans. Schottis i svart folkdräkt.

Vad gör ni annars i sommar?
– Just nu jobbar vi mycket inför Pride, men försöker klämma in ett par dagar semester här och där. Reine har varit i Skärgården och Mattias har varit i Dubai. Jag har åkt upp till familjen i Älvkarleby.

Vad gör du där uppe, när klackarna åkt av?
– Jag tycker om att cykla, eller bara ta det lugnt. Det ligger bara en och en halv timme hemifrån, men är en helt annan värld än i Stockholm. Jag blir lugn här.