Hur kommer det sig att du sökte till Det stora tårtslaget?

– Jag har alltid tyckt att det är roligt med tårtdesign och efter tjat från familj och flickvän så bestämde jag mig för att söka till andra säsongen av programmet. Sen tycker jag som tävlingsmänniska om nya utmaningar, jag är gammal hockeyspelare så det sitter liksom i sen Sovjettiden.

Om du ska beskriva ditt deltagande i programmet med tre ord?
– Stress, svett och florsocker.

Har du alltid haft ett bakintresse och vilken typ av tårtor/bakverk är din specialitet?
– Nej, jag tycker egentligen inte om att baka! Men att göra tårtor till barn på deras födelsedagar är det roligaste jag vet, men bullbak händer liksom inte hemma hos mig. Bullätande däremot, det är min specialitet.

Vilken är din favoritingrediens?
– Choklad. Alla dagar i veckan. Det kan aldrig bli för mycket choklad.

Är det nån ingrediens du försökt ta in i en tårta men det funkar bara inte?
– Nej då! Allt går om man vill med lite envishet och stark vilja. Men något jag aldrig skulle stoppa in i en tårta är banan, det finns dem som gillar bananer men det är inte riktigt min grej.

Hur ofta gör du egentligen en tårta?
– Alltför sällan just nu eftersom jag bor i Thailand numera. Här är det svårt med svenska tårtor i värmen men jag försöker så ofta jag kan.

Vad gör du i Thailand just nu?
– Jag flyttade hit tillsammans med min tjej Filippa eftersom hon fick jobb på ett svenskt företag här i Bangkok. Numera jobbar vi tillsammans och vi har precis flyttat in i vår nya lägenhet på 46:e våningen i centrala Bangkok. Det är lite skillnad från lilla Gimo där jag är uppväxt, men det är alltid kul att uppleva nya platser i världen.

Är det många flator inom tårtbranschen?
– Jag har faktiskt inte träffat på en enda men jag är övertygad om att det bakas en hel del i garderoben.

Vad ser du mest fram emot just nu?
– Att äntligen få se programmen! Jag är lite nervös men det blir nog en hel del skratt. Och så klart att Donald Trump avgår.

Sara fick lämna programmet i avsnitt 2 – men härliga tårtor fortsätter att bakas.

Det stora tårtslaget, Sjuan 21.00