Fredag natt på Marie Laveau och på lördag är det Färgfabriken som gäller. Klubben Fist – dvs Fags In Stockholm Together – är tillbaks och har ingen mindre än amerikanske rapparen Le1f som huvud- DJ-akt. Fredag kväll är han i Köpenhamn och helgen efter Stockholm är han på legendariska klubben Schwuz i Berlin.

Le1f, artistnamnet som New York-bon Khalif Diouf valt, har just släppt en ny video startade sin karriär efter dansutbildning som producent för Hip-Hop-gruppen Das Racist men slog igenom som soloartist 2012 med Dark York, definierad som ”avant garde-rap”. Tre år senare kom hans första studio-album, Riot Boi och hans hyllas i queera klubb- kultur och musikkretsar världen över för sin attityd, sin musik och inte minst sina texter.

Så, helt logiskt, är det Fist som får honom att dela scen med Fantasy Face och med ett dansgolv styrt av Leandro Pinto och Patrick David (som sköter fredagarnas queera Laveau-klubb). Innan dörrarna öppnar vid 22.00 kan du se en dansföreställning av Barco Dance Collection med Dinis Machado. Den är gratis, men stannar du på festen får du såklart betala för dig!