Det har blivit dags för Andra Chansen och fyra bidrag ska tas ut för finaltävlan. Detta startfält såg ganska tråkigt och klent ut fram till förra lördagen då Loreen hamnade här efter att ha slagits av Jon Henrik feat Aninia och Wiktoria i Skelleftå. Loreens vara eller inte vara tillför den här AC:n väldigt mycket nerv och spänning. Kan det verkligen bli så att vi inte får se ESC-drottningens comeback i Friends? Allt är såklart möjligt, och Anton Hagman som hon möter är ingen lätt motståndare. Men mer om det här nedan där vi tippar duell för duell.

Programmet i sig är ingen uppryckning alls. Snarare blir det en väldigt lång transportsnäcka fram till ögonblicket där alla finalister ropas ut i slutet av programmet. Och det här med att SVT valt att bjuda in Daniel Norberg och hans fullkomligt finesslösa parodier… Suck.

Duelldags!

THE FO&O vs DE VET DU

The FO&O– hissen har inte fått följa med till Linköping, eftersom de tre grabbarna tyckte de tappade publikkontakt när de åkte upp och ned. Förståeligt. De har fått ett uppgraderat pyro i alla fall. Alltid nåt.  De Vet Du kör fortfarande den orange folkabubblan och alla vägreferenser i Rickard Engfors motorsports-bonanza till nummer är kvar.

Tippning: The FO&O var trea efter Owe i Växjö, har en hjord av hängivna fans och allting talar väl för att det är de som kommer dra det längsta strået. Men De Vet Du är så mycket gladare och härligare, och låten har streamats mest av alla i år så här långt. Stenhård duell men vi tror att De Vet Du kör om FOO:arna på ren glädje när dom ställs mot varandra.

The FO&O
Streams på Spotify: 2 114 272
Plats på Spotify Top 50 idag: 16
Unibet-odds att gå till final: 1.45 gånger pengarna

De vet du
Streams på Spotify: 3 560 172
Plats på Spotify Top 50 idag: 27
Unibet-odds att gå till final: 2.55 gånger pengarna

AXEL SCHYLSTRÖM vs LISA AJAX

Det har ju självklart inte hunnit hända speciellt mycket med Axels nummer på fyra dagar, men Axel har i alla fall fått på sig nya byxor och en ljusrosa jacka. Hoppas lite han behåller denna framför den vita i lördags. Det här ser snyggare ut. Och så har de har lagt till eld på slutet. Och pyro. Och kolsyreröken är kvar. I Lisas nummer är allt som sist: Den gigantiska LED-skärmen med Lisa på är kvar. Den där blandningen av genomskinlig regnkappa och luvtröja är kvar. Fucket är kvar.

Tippning: Trots att vi gillar gladpoppen så är nog Axel underdog här. Lisa har klart övertag här. Hon är en mer etablerad artist, har en hit som fått marinera sig på Spotify, och mängder av fans. Blir i så fall det närmaste vi kommer en ballad i finalen jämte Jon Henrik om den går vidare. Lisa är alltså vinnaren.

Axel Schylström
Streams på Spotify: 418 182
Plats på Spotify Top 50 idag: 46
Unibet-odds att gå till final: 2.70 gånger pengarna

Lisa Ajax
Streams på Spotify: 2 137 681
Plats på Spotify Top 50 idag: 41
Unibet-odds att gå till final: 1.40 gånger pengarna

BORIS RENÉ vs DISMISSED

Boris kör på som senast, energiskt och glatt. Pyrot är boostat på slutet dock. Dismissed har samma klänningar och catwalkande i början, och samma flaggor och instrument mot slutet. Vi är väl inte så pepp på att nån av dom här låtarna ska ta en finalplats, så denna duell känns väldigt blaha. Fick vi välja hade vi kastat om lite så att Anton Hagman mött Boris istället så hade Loreen fått göra småsmulor av Dismissed istället.

Tippning: Boris drog ju den här lördagens vinstlott. Mot vilket som helst av de andra sex bidragen hade han förmodligen känts som en underdog, men här är han storfavorit placerad mot startfältets svagaste låt. Bör dansa hela vägen till Solna. Och rättvist så i denna duell.

Boris René
Streams på Spotify: 1 270 585
Plats på Spotify Top 50 idag:
Unibet-odds att gå till final: 1.40 gånger pengarna

Dismissed
Streams på Spotify: 357 489
Plats på Spotify Top 50 idag:
Unibet-odds att gå till final: 2.70 gånger pengarna

ANTON HAGMAN vs LOREEN

Anton kör på samma koncept som sist: Samma färger på ljuset, samma Faith-film i bakgrunden, samma småstela kille med gitarr. Däremot känns det som han öppnat ögonen mer och charmen som kom fram först i sändning förra gången är där. Så han är absolut sugen på final nu. Hor Loreen ser allt precis likadant ut som i lördags (inklusive handväskan), och nu finns det ingen förkylning kvar i Loreen. FY FAN vad bra den människan sjunger. Utan tvekan en av Sveriges mest fantastiska liveröster. Vi blir smått darriga (och lyckliga) av att höra henne.

Tippning: Usch, vi vågar knappt tippa här… Men lägger man ihop barnröster, flickröster, Instagramfans-röstare med alla de där som verkligen avskyr Loreen och hennes komplexa låt och nummer så ser det hyfsat tufft ut för ESC-vinnaren. Men hon var ju trots allt trea i sin semifinal och Anton var fyra. Och även om det finns många som inte gillar detta så finns det ju väldigt många som vill ha en final med Loreen. Vi gillar verkligen Antons låt men Loreen SKA vara i final. Så är det bara.

Anton Hagman 
Streams på Spotify: 1 552 067
Plats på Spotify Top 50 idag: 23
Unibet-odds att gå till final: 3.50 gånger pengarna

Loreen
Streams på Spotify: 913 549
Plats på Spotify Top 50 idag: 18
Unibet-odds att gå till final: 1.25 gånger pengarna