Jo det är faktiskt sant. Våren är här! Och självklart passar Stockholm gayvärld på att fira inte bara vår utan även kärleken även detta år – ett år efter att Sverige införde könsneutral äktenskapslag.
Stockholm Rainbow Fire är samlingsnamnet för helgens festande och det startar med att mellan 1500 och 2000 glada passagerare lämnar Galaxy efter ett dygns gaykryssande!
På Mälarpaviljongen blir det klockan 21.00 vårsånger framförda av Stockholms Gaykör. Och så blir det mingel på Scandic Malmen med Dj Markus Gisslén på besök från Göteborg. På natten har Paradise på Kolingsborg utökats till att bli ”Galaxy on Land – The After Party” med Linda Bengtzing och Velvet på scen. I tre våningar körs festen där det längst ner är nyöppnade The Ba(s)sment där Miss Dilemma och Jonas Lindevik spelar. På stora golvet är det Andreas Graveleij som öser pop och schlager och i Panormabaren Anders Sewerinsson som styr musik.
På Momma är det Lezzie Weekend där det på fredagen är Pamela som spelar vårlik och kärleksfulla rytmer och på lördagen den 1 maj är det Rainbow Fire Revolution-fest för alla som gått i 1:a majtåg (och andra också såklart) med Dj Katja Gustafsson.
Zipper har Spring Party på lördag där DJ-listan ser ut som följer: JJ Stockholm spelar house, Anders Sewerinsson spelar gaypop och schlagers och Mr Dele Shekoni kör disco och RnB. Våga knäppa upp är klubbens budskap – våren är här!
På lördagskvällen blir det ännu en fest på Kolingsborg när Clean Group arrangerar ”Super Clean”. Dj blir Marcus Ullmarker och Sanaz och tamt är som det låter Superhjältar!
Hela helgen är det extra vårstämning även på Torget. Monarki, Tomrik och Side Track som alla är med i föreningen Stockholm Gay Life som står bakom arrangemanget Stockholm Rainbow Fire.
Och så avslutas helgen med en vårpromenad från m/s Gerda vid Norrmälarstrand till Mälarpaviljongen. En Hattparad ledd av Magda Gad som avslutas med Jean-Pierre Barda som leder uttagningen av vinnaren av årets vackraste vårhatt och presenterar Malena Laszlo som uppträder med orkester.


Läs mer på Stockholm Gay Lifes blogg