Alexis Arquette gick bort i hiv-relaterade komplikationer i september förra året. Hennes mest kända roller är från The Wedding Singer och Pulpfiction. 2007 släpptes dokumentären Alexis Arquette: She´s my brother som handlade om hennes övergång.

Men när Oscarsgalans minnesstund drog igång utelämnades Alexis, vilket har fått den Oscarsbelönade systern Patricia att rasa.

– Jag är besviken. Vi lever i en tid där unga transpersoner inte ens får gå på toaletten. De förminskas hela tiden av samhället. Det är synd att Oscarsgalan bestämde sig för att inte hedra en så viktigt person för communityt. Det hade betytt mycket för unga transpersoner , Säger Arquette till Vanity Fair.

I en intervju med ABC News utlyser stjärnan mer kunskap om transfrågor till arrangörerna bakom Oscarsgalan.

– Alexis hade många filmer bakom sig och var en av få transpersoner som arbetade inom filmbranschen. De borde ha visat mer respekt för en utsatt grupp där personer blir diskriminerade och mördade. Till exempel lever rasifierade transkvinnor ofta i extrem fattigdom med en inkomst på 800 dollar i månaden. Oscarsgalan har sannerligen mycket kvar att lära.

Arrangörerna har ännu inte svarat på kritiken.