QX ringde upp Simon Morley, mannen bakom det udda underhållningskonceptet.
Hur började det här?
– Det startade för ungefär tio år sedan när jag och några polare hade druckit lite. Det kan låta lite konstigt, men det är rätt vanligt att grabbar i Australien skämtar runt lite med sina nedre regioner i omklädningsrum eller på den lokala puben efter stängningsdags. Och jag lovar att många svenska backpackers vet vad jag snackar om. Jag jobbade med massor av komker vid den här tiden och insåg att jag kunde testa att göra en show med penistricks bara på skoj, eftersom det aldrig gjorts i offentliga sammanhang. Så vi började i australien och sen tog vi det till Edinburgh och snart vara vi på scenen i West End och Broadway.
Du gör inga shower längre, så vilka är det som åker runt?
– Nej, jag är pimpen nu. Vi har som mest haft åtta team med killar ute i världen som åker runt under namnet Puppetry of the Penis. Killarna jobbar två och två, och de som kommer till er är två amerikanska grabbar som just showat för utsålda hus i Los Angeles.
Måste man vara välhängd för att vara med?
– Vi gillar inte att säga att man måste vara stor, men ju mer man har att jobba med desto mer kan man ju skapa. Så man bör ju vara strax över medel för att platsa. Dessutom bör man besitta både sexighet och gullighet, så man tilltalar både unga brudar och gamla mormor.
Händer det inte att grabbarna får stånd om man håller på med kuken för mycket?
– Nja, det är svårt att få stånd inför 2000 personer som skrattar åt din kuk. Men du kanske inte vill sitta och värma upp för mycket…
Är det några gaykillar som jobbar för er?
– Jag och min kompis som började med detta är straighta, men i USA har vi haft tre gaykillar, i Storbritannien en och i Australien en annan. Jag skulle gissa att en tredjedel av alla grabbar som jobbar med Puppetry of the Penis är gay.
Berätta om ditt knasigaste minne från när du var ute på vägarna?
– Vi gjorde en julfest i London och vi visste inte vilka som skulle vara där. När vi kom dig visade det sig vara en riktig kändisfest och namn som Hugh Grant, Posh Spice, David Beckham, Naomi Campbell och Elton John var där. Men det var bara att köra på och kvällen slutade med att Elton John höll mig i anklarna medan jag utförde ett tricks. Det var lite surrealistiskt att se Elton John ha sitt ansikte några centimeter från mina testikar.
Vad är det för typ av tricks nu gör?
– Vi har ungefär sextio tricks där trettifem brukar vara med i en föreställning. Det handlar om att foorma kuken och pungen i olika formationer så att de föreställer olika saker. Hamburgaren är det vanligaste tricket, det klarar alla. Då lägger man kuken mellan pungen och klämmer åt i horisontellt läge. Och jag ka säga att man inte missar en millimeter av det som händer på scenen. Vi har en kamerna på första raden som zoomar in och visar allt på storbildskärmar.
Hur ser er publik ut?
– I Storbritannien är det mest kvinnor, men i alla andra länder är det 60/40 med övertag på kvinnor. Många gaykillar gillar showerna och även lesbiska hittar till oss också. Det blir lite som att se ett naturprogram för dem (skrattar).

RAW: Puppetry of the Penis, Göta Lejon, 5 maj, biljetter 225-325 kr hos
Ticnet