– Egentligen var det meningen att vi skulle ha avslutat i Luleå förra helgen, men så la vi till fredag och lördag på Tyrol i Stockholm, berättar Christer Lindarw.
Ikväll spelas showen in för TV och imorgon kör de sista showen. Men någon fest blir det inte.
– Nej, scenen måste rivas direkt efter föreställningen så vi ska faktiskt fira hela gänget på Patricia på söndag. Då blir det fest.
Sista föreställningen, hur känns det, vemodigt eller att ni är i mål?
– Det är alltid vemodigt att avsluta en turné, det är hemskt. Jag får stor separationsångest, även om jag vet att vi kanske kommer göra de här numrena igen i något annat sammanhang så begravs de liksom nu. Det är vemodigt. Och jag kommer sakna gruppen. Vi har ju levt med varandra nu i 1,5 år.
Ikväll är TV-inspelning, är det extra pirrigt?
– Nja, vi gör ju ett kamerarep med smink under dagen, sedan kör vi för fullt på kvällen. Det ska bara bli kul.
När ska den visas på TV?
– Någon gång i höst hoppas jag, på vilken kanal vet jag inte än, det står mellan två stycken.
Har turnén gått bra och har det varit utsålt?
– Ja, det har varit mer eller mindre utsålt överallt, vi slår ju alla andra artister som är på turné. De kan skicka ut hur många Tomas Ledin de vill på turné, men vi drar ändå mer folk. Det säger de på varenda konserthus vi kommer till och det är ju fantastiskt. Arrangörer runt om i Sverige fick fylla i en enkät och svara på frågan vilken akt de helst ville skulle komma tillbaka och ALLA svarade After Dark. Det kan man väl få skryta lite med? Vi är större än vi själva ibland tror.
Någon show du minns lite extra, som stack ut?
– Vi hade två roliga dagar på Åland, de har ju ett nytt stort konserthus där och vi chansade och bokade in både fredag och lördag. Men jag sa till han som bokar oss att ”känner de verkligen till oss där”. Jag har ju aldrig ens varit på Åland. Men vi sålde ut båda föreställningarna och fick även sätta in en extra matinéföreställning. Så det blev tre shower på två dagar. Och det bor bara 13000 personer i Mariehamn. De måste ha gått man ur huse.
Finns det nåt nummer i showen som är extra uppskattat?
– Det som drar ner mest skratt är ju numret där Babsan är Malena Ernman och jag är Caroline af Ugglas. Sen toppar vi ju alltid med ”La Dolce Vita” och då står ju folk upp. Vi har även med en grej med Anna Bergendahl som vi la in i showen en vecka efter hon vann. Det uppskattas också.
Återkommer ni i höst?
– Nej, nu ska vi ta ett sabbatsår så det blir inget i höst, och den här showen känns färdigspelad. Både vi och publiken behöver få vila från After Dark. Dessutom känner jag att jag måste ut och se lite nya saker. Jag vill åka till London och inspireras och se ”Priscilla” och nya versionen av ”La cage aux folles”. Och Andrew Lloyd Webbers nya. Så vill jag åka till Las Vegas, men det jag ser mest fram mot här hemma är att se Lady Gaga i Globen, om det är något som ska kunna inspirera så en här hemma är det en konsert med Lady Gaga. Jag behöver få tillbaka lite gnista känner jag.
Ska du vara ledig i sommmar?
– Ja, nu ska jag vara ledig i vår och sommar. Jag vet inte vad jag ska göra, det beror lite på vädret här hemma.
Till sist, om de ringer från Let’s Dance och vill ha med dig i nästa säsong, tackar du ja då?
– Skrattar. Jadu, vi får väl se. Nu finns det ju ingen show som ligger i vägen i alla fall, så jag skulle ju ha tid, men jag vet inte. Tycker du det?

Biljetter till fre och lör finns på ticnet.
Det går även att köpa biljett direkt i kassan på Tyrol på kvällen.