En ny kultursatsning inleds ikväll onsdag den 1 februari på Bitter Pills vid Hornstull. Det är sångaren Kristian Kaspersen som med vänner underhåller den första onsdagen i månaden.

Först ut som gäst är Aleksa Lundberg, aktuell (bland annat) med föreställningen Kung Kristina på Strindbergs Intima Teater.

Kul med satsningen Kristian – varför blev det Bitter Pills?
– Jag känner Lotta och Anna som har Bitter Pills sedan tidigare och spelade några gånger på deras förra ställe Roxy. De har en förmåga att skapa mötesplatser med stort hjärta och atmosfär och Bitter Pills har för många ett blivit ett queert vardagsrum mitt på Söder. Perfekt inramningen passar för den här sortens intima akustiska spelningar.  Så när de sa att det fanns möjlighet att spela på deras lilla scen såg jag genast konceptet framför mig; att ha en kväll i månaden fylld av Pride, hjärta & smärta och poplåtar med en queer twist som publiken kan sjunga med i. Min egen låt ”Queer at Heart” har både fått ge namn till eventet och blivit något av ett ledmotiv.
– I övrigt blandar jag eget material med klassiska regnbågssånger som ”True Colors” eller ”Take Me to Church” som uppmärksammades kring Rysslands anti-gay lagstiftning. Bi-curious-dängan ”I Kissed a Girl” förvandlas också till något annat sjungen ur en bögs perspektiv. I tillägg är det ett fantastiskt tillfälle att få plocka in lite gästartister för att hålla det intressant och varierat. Vi körde 3 spelningar förra året och det blev väldigt bra; mycket folk och en hjärtlig stämning.

Hur har du valt ut gästerna?
– Precis som det står på postern så är det ”Kristian Kaspersen & vänner”; briljanta människor jag känner och som jag tycker har något att erbjuda HBTQ-publiken, oftast med en egen koppling till den världen. Aleksa Lundberg (skådespelare, transaktivist och dramatiker, spelade under 2016 föreställningen ”Flytta på dig-jag ska bli fri” och är nu högaktuell med ”Kung Kristina”). Robin Ohlson (pod och TV: Bögministeriet, 69 saker om sex + med ett fabulöst förflutet som musikalartist). Hungry Hearts (fantastiskt norskt queertkonstband som tävlade i Melodi Grand Prix 2016 med låten ”Laika”). Linda Bonaventura (multibegåvad artist och låtskrivare som tillsammans med Kristian skrivit rockoperan ”Bonny & Kay” och som får flatorna att tindra vid scenen)

Berätta lite mer om dig själv och ditt kommande år?
– Jag har precis gått in i studion och börjat spela in nytt material, vilket känns väldigt kul! Mitt senaste släpp (EP:n Big Black Hole) släpptes november 2015 och sedan dess har jag skrivit en hel del. Efter skilsmässa, barn och ett utlevande singelliv har det minst sagt funnits en del att hämta stoff ifrån! Förhoppningsvis släpps ett album i slutet av 2017 alternativt i början av nästa år. En singel kommer till sommaren i alla fall.

– Jag leker också med tanken att ta vidare Songs for the Queer at Heart-konceptet ut i landet…