Om en vecka är det dags för en ny säsong av den omdiskuterade serien Ung och Bortskämd. Programmet har varit en flitig rubrikskapare sedan säsong ett sändes i SVT för sex år sedan. Nu har TV3 tagit över formatet och den 7 februari får vi bland andra bekanta oss med gaykillen Tim ”Alejandro” Persson. QX har pratat med honom om hans inre diva, självrespekt och att komma ut.

Varför ung och bortskämd?
– Det började med att jag tänkte att det skulle vara en skoj grej att göra. Jag hade ingenting annat för mig just då. Jag gick inte i skolan och jobbade på nattklubb på helgerna, vilket jag kände att jag behövde ta en paus från. Så det föll sig naturligt att vara med, och så visste jag att jag skulle göra bra TV.

Men är det inte pinsamt att ”outa” sig själv som bortskämd?
– Det beror på hur man ser på det, på ett sätt kanske det kan vara det. Men folk har alltid varit snabba med att berätta för mig att de tycker att jag är bortskämd och att jag får saker utan att behöva kämpa för dem. Själv ser jag det inte som att jag är bortskämd. Jag vet ju hur man gör saker men jag är tillräckligt smart för att få folk att göra det åt mig istället. Det är ”no shame in the game” som gäller, jag kör mitt eget race och anpassar mig inte efter vad andra tycker och tänker.

Vad är det som får folk att se dig som bortskämd?
– Jag är en mammas pojke och får mycket pengar av henne, min mormor och av vänner. Jag fick bland annat en häst när jag var sexton som mamma betalade. Jag har alltid haft stora drömmar och höga ambitioner, vilket min mamma har tyckt varit värt att lägga ner tid, energi och framförallt pengar på. Det ser inte jag som en negativ sak förutom ibland då jag bett om lite för mycket och självrespekten har fått sig en törn. Då väntar jag två veckor innan jag frågar om mer pengar.

När kom du ut?
– Jag kom ut när jag var tretton och det var väldigt tufft. Jag bor i förorten och där kan det vara ännu lite tuffare för det krockar med vissa människors åsikter. Men jag har alltid varit kompis med de populäraste personerna vilket hjälpte. Först kom jag ut som bisexuell eftersom jag hade en flickvän, men när det tog slut och jag träffade en kille så förstod jag att jag tyckte om killar och bara killar.

Hur tror du folk kommer reagera på programmet?
– Jag tror att det kan sticka lite i ögonen eftersom jag inte bryr mig om vad folk tycker. Jag är ganska mycket dragqueen i mitt huvud och ibland kommer min inre diva fram. Det kan säker uppfattas som att jag har lite hybris och att jag är självgod. Men jag är faktiskt en väldigt snäll människa.