Det är Filmfestival en grosse som nu drar i gång i Göteborg. Öppningen av festivalen kryddas med ThomasDomeKarukoskis film om Touko Laaksonen/Tom of Finland. I huvdrollen som Tuoko ser vi den finlandssvenske skådespelaren Pekka Strang. Och i rollen som Tom of Finland-figuren Kake ser vi ingen mindre än svenske Niklas Hogner. Snyggt värre!

Svensk premiär för vanligt hederligt folk utan kulturnördtendenser är det dock först den 3 mars.

Med glimrande festival-premiär så lär i alla fall några av de nyfrälsta hamna på gayklubben Queer fredag natt. Det gör de rätt i. För på scen står de svenska art-drag-undren och QX GayGale-nominerade DuoRaw! Dessutom berättar Fia & Henkan som driver Queer att DJ Zocky spelar house och Dj Bebulah Leigh spelar Schlager/disco/retropop.

Zocky kan du dessutom höra på lördag natt då han spelar hos mumskrogen BeeBar. BeeBar är som sig bör nominerade till QX-Galan och de delar den äran med Göteborgsklubben Gretas. Och just på Gretas kan du i natt dricka Golden Shower-drinkar. Vi förstår inte vad det betyder, men kvällens värdinna Linda Golds är villig att berätta mer! Och på lördag drag DragIdols säsong 2 igång med inte minder än Aron Margaritas Promnitz, Isabella Infinity, Diana Kills, The Entity och Issac Del Ray som tävlande.