Filmen som hamnat i blåsväder redan vid produktionsfasen skapar fortsatt stor uppståndelse efter trailern släpptes tidigare i veckan.

Bisexuella skådespelerskan Michelle Rodriguez spelar torpeden Frank Kitchen som kidnappas av en galen kirurg spelad av Sigourney Weaver. Kirurgen utför ett ofrivilligt könsbyte på Frank och där går startskottet för en actionfylld jakt på hämnd.

Kort efter The Assignments handling blev offentlig startade välkända transaktivister en kampanj för bojkott av filmen. Debatten eskalerade efter smygpremiären på Toronto International Film Festival där filmkritiker kavlade upp ärmarna och bekräftade anklagelserna.

– När en film är transfobisk, kvinnofientlig och rasistisk måste vi prata om det. Lesbiska favoriten Sigourney Weaver och bisexuella Michelle Rodriguez borde ha vetat bättre än att tacka ja till rollerna, skrev journalisten Daniela Costa på After Ellen.

– The Assignment gjordes med en sådan häpnadsväckande idioti att den borde studeras av framtida generationer för hur och varför den ens fick spelas in, skrev filmkritikern Benjamin Lee i The Guardian.

Weaver och Rodriguez har ihärdigt avfärdat anklagelserna om att filmen ska vara transfobisk och sagt att den är ”Noir”.

– Filmbranschen idag har förlorat sin vågade kreativitet och många vågar inte chansa för att de vill undvika kontrovers. Det får mig att vilja skrika rakt ut. Istället valde jag att rikta min frustration till något kreativt och tackade ja till den här galna filmen, säger Rodriguez.

Se trailern till filmen som skapat så stor debatt nedan.