Killarna utgör fyra av de av tio personer som åker till Hollywood för att slåss om att bli den svenska Hollywoodfruns personliga assistent. Den snabbkäftade blondinen som tidigare var gift med Paul Anka behöver nämligen någon som hjälper henne med små och stora uppdrag nu när hennes liv blivit lite mer ”hektiskt”. I åtta avsnitt tävlar tio svenskar om jobbet som Anna Ankas assistent men bara en kommer att lyckas. För resten är det ”bye, bye”.
QX kollade läget med ”the fab four” inför premiären: Jimmy Neda, 31, stylist, Helsingborg, Per-Robin Gustafsson, 23, komiker, Stockholm, Simon Leisjö, 22, Barnskötare, Ålem och Christian Larsson, 32, förman, Stockholm.

Varför sökte du?
Per-Robin: När jag såg att dom sökte folk var det november och typ fyrtio minus ute. Så det var klart att jag kunde tänka mig att flytta till soliga Los Angeles.
Jimmy: Alltid velat testa på yrket som pers asisten aldrig varit i LA. Gillar fixa och så.
Christian: För att upplevelsen lockade.
Simon: Jag såg en annons på nätet där de erbjöd äventyr i sol och värme. Och just då var det rätt kallt i Sverige så jag kände att ”ja, jag vill ha äventyr i sol och värme!”. Men jag förstod inte alls vad det handlade om när jag sökte…

Vad var din bild av Anna Anka innan, stämde den?
Per-Robin: Jag hade ju som alla andra sett Svenska Hollywoodfruar och hade en bild av henne som väldigt rak och rättfram. Jag trodde faktiskt att hon skulle vara elakare än vad hon var, hon var snarare ganska snäll. Det är när kamerorna kommer på som alla ”oneliners” kommer. Det är lite trist att hon blir så tillspetsad när det filmas för då får man ju inte se hennes riktiga jag.
Jimmy: Jag hade en bild av att hon säger saker för att provocera och det stämde rätt bra. Men när kamerorna är av är hon lite annorlunda.
Christian: Samma nu som då…hon är udda…
Simon: Jag hade ingen bild för jag hade inte sett alla avsnitt av ”Svenska Hollywoodfruar”. Men min umgängeskrets säger att jag är lik henne både på sätt och utseende. Anna är rak och jag är väldigt rak och säger också vad jag tycker och känner.

Hur var de andra?
Per-Robin: Redan på Arlanda kändes det som att komma till ett gayuteställe. Jag kände igen flera av dom som var där och fick för ett tag för mig att att TV3 gjort ett program bara om bögar som sökte assistent-platsen. Det var rätt bra stämning, och alla sa att de inte skulle snacka skit om någon annan. Men jag hoppas att de andra bröt det löftet, för det gjorde jag. Annars kommer det att se illa ut om jag är den enda som är ärlig och tycker att de andra är ”fittor” (skrattar) .
Jimmy: Jag är ganska privat av mig och släpper inte in folk så snabbt men Linnea och jag klickade redan på flygplatsen. Och så gillade jag Simon väldigt mycket också.
Christian: De är bra personer och jag har kontakt med en del av dem idag.
Simon: Inte för att vara elak, men första gången jag såg dom tänkte jag att ”här finns ingen konkurrens, vad gör dom här?”. Men de var trevliga och jag har kontakt med ett par av dom på Facebook idag.

Vad gör ni i programmet?
Per-Robin: Det är lite som en försvenskad variant av The Apprentice med olika uppdrag både för grupp och på egen hand. Men jag undrar lite över uppdragen eftersom det var en hel del problem med tillstånden när vi skulle filma. Jag får lite känslan av att vissa uppdrag var nödlösningar.

Vilken är din favorithemmafru?
Per-Robin: Maria Montazami är ju underbar! Hon är min absoluta favorit och jag hade hellre sökt som hennes assistent.
Jimmy: Jag gillar den nya säsongen väldigt mycket. Päivi och Lena är sköna, dom är så ”mycket” fast på rätt sätt. Och så gillar jag ju Montazami såklart.
Christian: Maria Montazami!
Simon: Anna Anka.

Vann rätt person?
Per-Robin: Jag tror absolut att rätt person vann. Hon valde den som hon klickade bäst med.
Jimmy: Ja, absolut!
Christian: Först tyckte jag inte det, men nu tycker jag det (skrattar).
Simon: Ja, det tycker jag.

Blev det några romantiska relationer mellan bögarna?
Per-Robin: En av bögarna hade sex med en tjej…
Jimmy: Det kan jag inte svara på. Jag var i alla fall inte inblandad i nåt sånt (skrattar)
Christian: Nej, det var i alla fall aldrig aktuellt för mig eftersom jag 1. är gift och 2. gillar äldre herrar.
Simon: Bland oss kandidater så var jag var ju den snyggaste och det var ingen som jag hade någon sån tanke om.

Anna Anka söker assistent, TV3, 21.00

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%