Dansen må ha flyttat in i svenskarnas hjärtan när Let´s Dance slog igenom för elva år sedan. Men professionell dans väntar fortfarande på sitt stora genomslag hos allmänheten. Det är något som Stockholm 59º North vill råda bot på med en ny föreställning.

– Det är en unik blandning av verk som speglar vår bredd på dansare och uttryck. Det blir allt från Bollywood-stil till sköna klubb beats inkorporerat med en animalisk fysikalitet från de fyra dansarna, säger Hjelte.

Föreställningen består av tre verk som alla speglar mänskliga beteenden.

– Som helhet är det dansarnas likväl publikens mänsklighet som ligger i fokus. Humor, styrka och skörhet.  Det är tre väldigt olika koreografer men de kompletterar varandra otroligt fint. Dansarna har briljant teknik och det är fysiskt mycket krävande verk. Framförallt handlar det om att som publik få komma nära.

Ett av de mest uppseendeväckande verken är Dancing on The Front Porch of Heaven som skapades till minne av personer som gått bort i aids.

Ulysses Doves episka verk handlar om kärlek och förlust. Ulysses själv var sjuk i aids när han skapade det 1993, och han hade förlorat många av sina vänner till följd av samma sjukdom. Han ville skapa ett monument till alla de han älskat och förlorat, säger Hjelte.

Föreställningen kommer att visas fyra gånger mellan 24-28 januari. På Orionteatern finns det bara 180 sittplatser vilket de hoppas kommer bidra till en känsla av intimitet.

Köp dina biljetter här!