Att den unge, lite feminine Justin (Marc Indelicato) med ett stort kunnande om mode och trender skulle vara gay har väl knappast varit en allt för djärv spekulation.
När nu Ugly Betty går in i sina sista avsnitt i den sista säsongen är det så tid för manusförfattarna att ta tag i Justins första steg ut.
I avsnitt 6 i säsong 4, Backseat Betty, berättar han för familjen att han ”inte är gay”. Till The Advocate säger skaparen av serien, Silvio Horta att detta är hans första steg till att komma ut.
– Vi vill ta hela säsongen för att berätta hur Justin börjar acceptera sin identitet och jag tror att när han säger det så är det egentligen början på den berättelsen, snarare än slutet, säger Horta till The Advocate. Han kommer att kämpa med sin identitet och det är just det som blir realistiskt och möjligt att relatera till.
Ytterligare steg för Justin att börja acceptera sina känslor blir vid hans första killkyss. Justin går i teaterskola och kysser en flicka på scen och killen som är hans motspelare blir lite svartsjuk. På riktigt.
Det hela slutar i en söt första kyss som får Justin att tappa fattningen.
Kanal 5 visar serien i Sverige men har ännu inte lagt in sändningstid för de sista avsnitten.