Hur gick det här till, Håkan?
– Jag blev uppringd och kallad till casting och intervju och förstod att QX- redaktionen var de som hade anmält mig. Veckorna gick och plötsligt en dag ringde telefonen och de undrade om jag vill vara en av de fyra deltagarna.
När spelades det in?
– Precis innan jul, den veckan då man har fullt upp med allt annat än att spela in tv- program. Det var fyra intensiva men fantastiskt roliga dagar.
Berätta allt! Hur var det? Vad bjöd du på? Vann du alla pengar?
– Haha, jag får ju inte berätta något. Men det hände mycket under dessa fyra dagar. Det ligger många timmars filmande och intervjuvande bakom ett halvtimmesprogram. De filmade hela tiden och frågade om allt! Jag trodde att man ”fuskade” mer på tv men jag hade väldigt fel. Vi som deltog hade verkligen aldrig setts och allt spelades in i kronologisk ordning. Först när kameran rullade fick jag öppna pärmen med kvällens meny och TV-teamet älskade ju när man inte kunde uttala något i menyn eller glömde vad som serverades till fördrink…
– Jag bjöd på en halstrad hemgravad lax med asiatisk sås till förrätt. Huvudrätten blev helstekt kalkonbröst med smak av äpple, till detta en svamprisotto, färskt fikon och hemkokt tranbärssylt. Till dessert blev det en variant på min mors bärpaj, det blev med färska björnbär. Gästerna uppskattade min meny men mer kan jag inte avslöja.
Vilken dag var ”din dag”?
– Min middag var på tisdagen och då ringde filmteamet på dörren klockan 09.00 och sedan var det full fart fram till 23.00! Det var ett högt tempo hela dagen, allt skulle filmas och man är ju inte precis van vid att det springer tre personer efter en vad man än gör. Det var mycket med det tekniska, var inte ljuset fel så skulle det bytas batteri eller så kom bussen utanför huset och störde ljudet… Men tisdag var en bra dag tycker jag, jag visste vem de andra var och alla var fortfarande pigga.
Har du fortfarande kontakt med någon av de andra?
– Vi fick bra kontakt och en av tjejerna, Nina, och hennes man har varit och hälsat på mig på landet. Under inspelningen bestämde vi att vi skulle ses hos varandra den dagen vi hade vår middag och gemensamt kolla på programmet. Jag hoppas att det blir så. Trots att vi var med alla dagarna har vi absolut ingen aning om hur programmet blev, vi har inte sett en filmsnutt och vet ju inte hur de klipper ihop allt de filmade.
Har du klarat dig från att berätta för någon hur det gick?
– Nja, nästan!
Är du nervös för att Helge Skoog ska gå loss på dig?
– Ja! Han är ju rätt vass i kommentarerna men det bjuder jag på.

”Halvåtta hos mig” med Håkan visas i TV4, måndag till torsdag. Kl 19.30.