Silvana Imam har nyligen avslutat turnén ”Regnbågsfärger Över Sverige Tour”. Inför sista konserten på Nobelberget i Nacka sa hon till QX Anders Öhrman.

     – Det är den mäktigaste turnén vi har gjort, vi ha verkligen slagit på stora trumman. Jag har turnerat i tre år och det är på den här turnén som jag äntligen fått utlopp för hur jag alltid velat att min spelning ska se ut, låta och kännas. Det tydliga narrativet, scenen, rekvisitan och det visuella är allt jag drömt om att få göra. Att bygga min egen värld. Den teatraliska scenpersonen i mig ler.

Under turnén har hennes album ”Naturkraft” stått i centrum och när nomineringarna till Grammisgalan släpptes under torsdagen var just det albumet med bland de nominerade. Imams album tävlar mot ”Sherihan” med Cherrie , Kents ”Då som nu för alltid”, Frida Hyvönens ”Kvinnor och barn” och ”Allting suger” av Little Jinder, Silvana Imam är även nominerad i kategorin Årets HipHop/Soul. Vid P3 Guldgalan 2017 är hon nominerad i samma kategori.

Silvana Imam valdes av QX läsare till Årets Homo vid Gaygalan 2015. Vid grammisgalan 2016 utsågs hon till Årets artist och mottog Guldmicken på P3 Guld-galan.