Filmen har precis släppts på iTunes och imorgon onsdag blir det premiärvisning för den svenska publiken. Casper Andreas är influgen från New York för att svara på frågor efter visningen, men QX passade på att tjuvstarta med frågestunden till den hyllade gayregissören.

Vad var det gjorde att du fastnade för det här manuset?
– Jag har alltid gillat thrillers och mordmysterium a la Agatha Christie  där man försöker lista ut vem som är den skyldige. Så när jag läste det här manuset tyckte jag att det var en spännande utmaning — en mordhistoria som utspelar sig i en gaymiljö i West Hollywood. Den ger homage till film noir-genren samtidigt den inte tar sig själv på alltför stort allvar.

Vem borde se den?
– Främst är filmen gjord för en gaypublik men jag tror att alla som  gillar thrillers och en spännande ”whodunit” kommer att uppskatta den. När jag säger gaypublik så menar jag inte bara bögar. Vi har en no-nonsense lesbisk detektiv som försöker lösa fallet och ett co-dependent lesbiskt par som är insyltade i det mesta.

Vad är det som lockar dig till gaytemat när du gör film?
– Det här är min sjunde långfilm med gaytema. Från början var det mest på grund av att det var dessa historier som jag ville berätta, med karaktärer som reflekterade mitt och mina vänners liv i New York och LA. Vissa av mina filmer som jag inte skrivit själv fastnade jag för på grund av att det gav mig som regissör en chans and prova på nya genres som den här thrillern eller musikalen ”The Big Gay Musical”. Så länge jag hittar nya historier att berätta som inte känns som en upprepning på vad jag redan gjort så gör jag gärna fler filmer på gaytema .

Biljetter finns att köpa här!