Alla kan dansa, är det en rip-off på Gabriel Forss Alla kan sjunga gospel?
– Ja det kan man väl säga. Jag och Gabriel är väldigt goda vänner och sjunga och dansa går ju hand i hand. Hans koncept går ju ut på att ALLA kan sjunga och detta är precis samma sak fast med dans. Så nu kan man sjunga på måndagar hos Gabriel och sedan dansa med mig på tisdagar, skrattar Tobias.

Men kan alla verkligen dansa?
– Absolut! Alla kanske inte kan bli Fred Astaire eller Ginger Rogers, men man kan absolut lära sig grunderna i de olika danserna och framför allt känna sig säkrare på dansgolvet.

Måste man inte ha någon slags rytm i kroppen?
– Alla har väl någon slags rytm. Kom och prova så skall ni se att ni inte har två vänsterfötter även om ni tror det.

Alla får dansa med alla hos Tobbe, oavsett kön.
Det kommer också olika kändisar på besök till dansklasserna, kan du ge oss någon hint om vilka?
– Jag har bjudit in gamla vänner från Let´s Dance och andra kända personer som kan bjuda på sig själva och tillföra något till kvällen. Det blir både ”riktiga dansare” och glada amatörer.

Vilka slags människor kommer du attrahera till Alla kan dansa?
–Förhoppningsvis kommer det alla slags människor, man använder ju dans för att mötas över gränserna. Men det viktigaste är att de som kommer är öppna och vill ha kul. Det kommer både singlar och par men vi kommer att byta partner hela tiden och danserna är upplagda så att det inte är några speciella tjej- eller killsteg. Alla ska kunna dansa med alla.

Baren är öppen efter lektionstiden, det låter som det finns en raggningspotential…?
– Ja dans är ett underbart sätt att mötas. Vi har även ett samarbete med sajten mötesplatsen.se så har du tur kan du tom hitta den rätta under våren på Göta källare!

Vad kommer man ha lärt sig efter att ha gått på kurs hos dig?
– Vi kommer att göra en dans varje gång. Vi börjar med samba den 16 februari och förhoppningsvis får du med dig grunderna i ett tiotal danser om du kommer alla gångerna. Sedan är tanken att vi skall arrangera danskvällar så man kan använda det man lärt sig i praktiken. Vi kommer också anordna dansresor till Portugal. Men först handlar det om att komma och ha kul med dans. Inga förkunskaper krävs!

Göta källare, tisdagar klockan 19-21 hela våren från och med den 16 februari.
Mer info: Alla kan dansa