Den 13 februari, natten till Valentine, börjar festen nere i Berns nattklubb 2.35:1 med att värdinnan Martin ”Miss Inga” Johansson serverar drinkar till vip-gäster. Lilla baren är öppen så passa på att smita in och kolla Makode Lindes tapet. Makode kommer dessutom vara på plats i egen hög person och då vet man aldrig vad som kan hända. Och med tanke på Hawaiian Tropic temat – kommer det verkligen dansas i sand bland palmer?

Dj-båset intas av dj Pjotr som kommer göra sitt bästa för att vända upp och ner på källaren – med byxorna på – tills dj Steffi intar tronen. Sist levde denna supercoola brud verkligen om under spelningen och lille Pjotr klarade sig undan med nöd och näppe.
– Hon är rätt hård när hon lirar, säger Pjotr. Det är lika mycket attityd som passion vilket gör att det verkligen är kul att studera henne när hon spelar. Sen att hon blir helt bananas emellanåt och sliter av folk (läs Pjotr) tröja, byxa och försöker göra likadant med underbyxor samt tjoffar ett vinylfodral på ens skalle…. Ja, det gör ju det hela lite mer… Steffi von Berghain!

”von Berghain” är det smeknamn som Steffi fått av 2.35:1 +GAYs klubbvärd Ulrich Bermsjö. Till vardags är hon residence dj på legendariska technoklubben Berghain i Berlin, men emellanåt gästspelar hon alltså på Berns.
Hur kommer det sig att ni bjuder in just Steffi?
– Hon är en hård donna, cool as ice, men jäkligt fin och go innerst inne. Och sen är hon ganska snuskig också… så hon passar perfekt hos oss! säger Pjotr.
Hur skulle du beskriva hennes spelningar?
– Steffi definierar verkligen ”house” på det sätt som vi gillar. Hennes sound är väldigt specifikt. Funkigt, svängigt, djupt och… smakfullt, om jag törs använda det ordet. Hon gör grymma mixar, brinner för vinyl som format och är väldigt passionerad när det kommer till den musik hon spelar, utan att för den sakens skull vara en namedropper, vilket är den bästa kombinationen, enligt mig.

Och det är inte bara 2.35:1 som trivs med att få besök av Steffi, donnan själv trivs också med att komma till Stockholm.
– Festerna på Berns är glädje, glädje och åter glädje! Jag älskar deras crew, det är alltid kul att vara där och och publiken är kanon. De släpper loss lika mycket varje gång! säger Steffi.
Hur kom det sig att du blev dj?
– Det bara blev så. Jag blev besatt av att köpa musik men jag samlade aldrig på skivor för att bli en dj, utan för att jag verkligen gillade att mixa musik. Sen bara hände det.
Vilken sorts musik inspirerar dig?
– Allt och inget. Min musiksmak är som en horisont utan slut.
Om du jämför Berlin och Stockholm, vilka är de största skillnaderna?
– Språk, valuta, stängningstider, mat. Och shots.
Och vad tycker du om de svenska tjejerna?
– Har jag träffat några?

Tidigare intervju med Steffis dj-kollega från Berghain: ND_Baumecker om snusk och tung house

Dj Steffi är den coolaste tjej jag sett i ett dj-bås.
Berghain
Berghain är en legendarisk technoklubb som ligger i gränslandet mellan stadsdelarna Kreuzberg och Friedrichshain i en enorm före detta turbinhall. Inredningen består av betong och stål och det största dansgolvet har en takhöjd på 18 meter. Högst upp i Panoramabaren vetter stora fönster ut över gamla Östberlin.

Berghain är känt för sin dekadens och har blivit beskrivet som ett ställe där folk har sex offentligt. I källaren finns ett darkroom men det är inte alltid som gästerna begränsar sig dit. Det råder totalt fotoförbud och har du en kamera med dig måste du lämna in den i garderoben. Du blir kroppsvisiterad i entrén och vakterna är hårda. Ena dagen kan du bli insläppt, andra dagen inte.

En annan speciell grej är att det inte finns några speglar eller andra reflekterande ytor någonstans inne på Berghain. Dessutom har man inga stängningstider som i Sverige – på helgerna kan man vara där ett helt dygn i sträck.