Salem & Ola vidare i första schlagerrysaren

Vilken kväll! Olas storfavorit Unstoppable gick efter lång väntan som väntat vidare och med sig tog Ola Salem al Fakirs Keep On Walking. Men vilket program! Det var ett otroligt spännande grepp att ta vidare en Globen-finalist direkt, det skapar väldigt mycket mera ringbegär på den favorit man har under kvällen. Kan tänka mig att många up-tempoälskare röstade som galna på Unstoppable.

Jag tycker personligen fortfarande att Salem al Fakirs sömniga flumpop Keep On Walking inte är en Globen-finalist. Den kommer inte ha något i toppstriden att göra och blir precis som Emilias första deltävlings-globare You´re My World ren utfyllnad i finalen. Min kollega Ken tycker desto mer om låten och delar inte riktigt min besvikelse över Salems avancemang…

Låt nummer två till finalen till min förtjusning alltså Olas Unstoppable, som var den absolut största favoriten inför tävlingen om man lyssnade till tyckare med koll. Han är helt klart en värdig finalist och kommer absolut att toppa Salem i Globen. Det märks att Ola mognat sedan han sist deltog och jag tycker att den här sköna poprökaren borde kunna bli en hit helt i paritet med Natalie.

Till Andra Chansen gick då Jessica Anderssons fina I Did it For Love, som nog ändå skulle kunna finna sig en väg till finalen trots allt. Andra Chansen blir nog inte helt omöjlig för hennes gripande ballad som växer för varje gång man hör den.
Pain of Salvations RoadSalt vidareavancemang är okej. Det är kul och förståeligt att en sån genre går vidare. Men låten är ju ett riktigt jäkla sömnpiller. NÅT kunde det väl hänt under tre minuter?

I övrigt var det väl inga överraskningar. Anders Ekborgs teatershow floppade, och Jenny Silvers snyggt suggestiva elektropop kom sist.

Programledarna skötte sig bra, och Dolph var som vi skrev igår kvällens stora stjärna. Christine skulle kunna skruva ner sig ett snäpp om man får vara petig. Ibland blir det lite väl gapigt. Måns känns däremot väldigt stadig och blir en klippa nästa vecka då han och Meltzer leder hela rasket själva.

Och hallå! Givetvis, vi gillade såklart Charlotte, Nanne och Sonjas version av Holding Out For a Hero. Gud, vilken bögkyss. När får vi höra den på Zipper, Wonk eller BeeBar? Redan till helgen? Vi råkar nämligen veta att den finns i studioversion också…

Äh, nu blir det fest och jag ska dansa som en galning till You´re Making Me Hot Hot Hot.
Hörs nästa vecka!

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%