STOCKHOLM

– Vi har rätt att neka folk i dörren med hänvisning till platsbrist, säger arrangören Jean Skarstedt, som är mer än hemlig gällande allt som har med premiären av JB – Jeannot Brutalis – att göra. Till exempel hur man kommer in.

Det QX.se vet ryktesvägen är att hundra personer har satts upp på en exklusiv 100-lista. De som står på denna hemliga lista kommer in, gratis. Deras vänner och alla andra får betala hundra kronor – om de kommer in.

Hur vet man om man står på 100-listan?
– Det vet man inte.

Man får helt enkelt gå dit och se. Adressen, som har varit hemlig fram tills nu, är Ingmar Bergmans gata 2, runt hörnet från Riche.

– Lokalerna är ultralyxiga, oerhört vräkiga, säger Skarstedt. Dörren för liten för att man ska kunna rida in på en häst, men i övrigt går tankarna till ett nytt litet Studio 54 för en utvald skara öppensinniga människor.

Drömgästen skulle vara Dita von Teese ”hon är alltid glamourös och elegant och sprider en dekadent stämning omkring sig”, men ser man inte ut som Dita får man ”vara sig själv” på ett uttrycksfullt sätt. Gays och transor som lever ut har större chans att komma in än jeanstypen med skjorta. Närmare info får vi inte.

– Vi är selektiva och elitistiska i dörren, men vi uppmuntrar att man flörtar med våra pointers. Det kan funka, avslöjar Skarstedt.

JB, Ingmar Bergmans gata 2, lördagar kl 21-03.


Hemliga JB-arrangörerna Xarian Richi, Wiktor Sjöwall, Anna-Therese Lund och Jean Skarstedt.