Även om snöchocken lagt sig i södra Sverige och december närmare känns som becksvart oktober, så börjar julfirandet bli varmt i kläderna.

Till helgen har SLM Stockholm sitt traditionella julbord på lördag kväll. Inbjudna är de olika fetischföreningarna och för de medlemmar i SLM eller Wish som inte fått tag på biljett till julbordet blir det eftersläpp vid 22.00. Dj för kvällen är Peter Sahlström som spelar inspirerad av den ljudbild som skapas i Berlin.

Klubb Hångel har sin sista fest för året fredag kväll och marknadsför sig i sedvanlig ordning med pastellfärgade bilder som inspirerar till kram och gos mellan utlevelserna på dansgolvet! ”Superfabulösa” Djs som spelar ”guilty pleasure-musik” i H62-källaren vid Mariatorget. Den legendariska adress där RFSL hade sitt kontor på 70-talet i en lägenhet några trappor upp som bar smeknamnet ”Horny”. Bara det!

I en annan källare vid Mariatorget är det Makkan och Bride som på lördag kväll spelar musik medan juldressade WAD-Girls samlar in pengar till Posithiva Gruppens stödfond. Fyll fickorna med slantar! Det är bättre att ta med alla en- och femkronor där hemma och lägga i PG-bössan än krångla med inväxling på bank.

Jul är det på Södra Teatern där Miss Inga håller i underhållningen vid det årliga tabberaset där grisar inte bara äts utan även äter. It’s Mother F***ing Teatime kräver, vi lovar, att det bokas matbiljett i förväg.

Club Secret Love är igång lördag kväll på Klubb Blå med en fest för alla som gillar det lite extra på kalas. Ni vet det underbara Leonora kreerade med sin Kinks & Queens-klubb. Secret Love släpper in alla vackra med enda kravet att du inte bär blåjeans. ”Gärna lucior, tärnor, stjärngossar och tomtar.”

Självklart är det fest och dans på Candy fredagar kväll med Makkan och Axel DuWall som DJs. På Tank är det öppet fredag och lördag med Imaa Queen som värdinna. Julmys är det i kvadrat hos mysiga Torget, sköna Side Track, vibrerande Bitter Pills och pulserande Secret Garden. Ut på stan nu ungdomar! Den tredje advent avslutas med fördel med middag och kramkalas på Patricias gaykväll.

Surfa in Stockholm-event i GayMap

På söndag är det så dags för årets sista Regnbågsmässa. Gay Jul i Sofia kyrka med Getty Domein & Susie Päivärinta, och dessutom svängiga Sofia Gospel. Vare sig du behöver skaka av dig synd eller har helt rent mjöl i påsen är du välkommen och vi kan garantera att alla som vill vara Lucia med stolthet kan bära krona och särk på denna mässa.

Göteborg

BeeBar annonserar julfest fredagar och lördagar hela december. På lördag kväll med Dj Aron. Fest på Gretas fredag till 03 och lördag till 05 med bägge dansgolven igång och på Haket är det fram till dan före dopparedan öppet med karaoke fredagar och pub-häng lördagar.

Botanisera bland Göteborgsevent i GayMap

Malmö

Läderklubben SLM fortsätter sina arrangemang i nya lokalerna. Fredag naket (elementen är på!) och lördag pub. BeeBar välkomnar i juleskrud och Unique som flyttat sina fester till lördagar har housegolv och ett ”Nostalgia”-golv som kör electro/synth. På Wonk är det Luciaparty med Robin och Viola Spiderleg som värdar och Joe som är Dj. Och, låt oss understryka, alla är välkomna i Lucia-skrud, förkrympta nättroll kan inte sprida sitt hat på Wonk!

Surra runt bland Malmöaktiviteter i GayMap