Berätta Roger, i januari är du tillbaka i etern igen!

– Ja, jag fick förfrågan att komma tillbaka till mitt gamla radioprogram, att få vara med från början och utforma en ny vuxen morgonshow, det kunde jag helt enkelt inte tacka nej till. Jag ska sända morgonradio tillsammans med Laila Bagge, som jag nu har den stora förmånen att mysa med och lära känna. Riktigt tuff och klok tjej! Klar faghagpotential!

Från Rix FM till NRJ och nu tillbaka till Rix FM… Har du kommit hem nu?

– Ja det känns lite så faktiskt. Jag är lite av en trygghetsnarkoman, så jag vägde plus mot minus och bestämde mig för att detta kändes bäst, och tryggast (skrattar). Jag var ju på RIX FM i 19 år så människorna och lokalerna kan jag, om man så säger…

Vi har inte hört dig sedan i juni, vad har du gjort sen dess?

– Jag och min kille Jonas reste runt i Kalifornien och Mexiko i en månad. Efter några månader i konkurrenskarantän så blir det väldigt tråkigt. Jag är inte den där människan som kommer på att jag ska resa jorden runt ensam och förverkliga mig själv. Jag gillar vardag. Kul kille va… Men jag har försökt ta tag i träningen, och hunnit ägna tid och familjen. En och annan fika med vänner har det blivit också under hösten.

Vad ser du mest fram emot med att börja sända igen?

– Alla spännande gäster. Och att få prata med våra lyssnare igen förstås. Ska också bli roligt att få lära känna och ha roligt ihop med ett gäng nya och fantastiska radiokollegor.

Blir det samma ”vanliga upplägg” som morgonshower på radio brukar ha med gäster, musik, reklam och prat?

– Nja det blir delvis ett nytt upplägg. Det blir jag och Laila som leder showen. En tjej som heter Lotta gör nyheter och vår actionguy Erik Myrlund som garanterat blir ny tjej- och gayfavorit… Han dyker upp då och då med en massa skojiga grejer. Vi kommer också att ha ett gäng folkkära och kända personer som återkommande och fasta gäster i studion. T.ex Claudia Galli och Måns Möller. Fler namn kommer att avslöjas innan jul men det är fortfarande lite hemligt.

Har du någon drömgäst?

– Hm, alltid svårt! Men jag säger som alltid att Agnetha Fältskog är alltid välkommen. Lars Winnerbäck är ju en personlig favorit men han vill jag nog inte träffa egentligen, han ska nog vara lite på avstånd. Så jag säger Dolly Parton också. Det vore häftigt!

Och när ringer klockan på morgonen för att du ska hinna till jobbet?

– Nu kommer jag att bo nära jobbet igen, så nu är det sovmorgon ända fram till 04.30!

Och premiärdatum och tid?

– Vi drar igång kl 06 den 9 januari. Och jag kommer att öppna upp hela showen med en riktig gaydiscorökare för att visa att ”nu är pappa hemma igen”.