I fyra år har restaurang Torget arrangerat en populär middag och gala för att samla in pengar till forskningen mot hiv och aids. Förra året fick de in hela 136 000 kronor som gick oavkortat till äkare mot hiv/aids forskningsfond.

Torsdag kväll är det dags igen och som traditionen bjuder har personalen arbetat hårt för att få in priser till kvällens auktion.

– Det är helt fantastisk att folk vill vara med att bidra till denna kväll. Några exempel är en ABBA Box med alla bandmedlemmars autografer, konst av Regina Lund. Även Torgets leverantörer är med och sponsrar denna kväll. Gourmed Food står för maten och Spendrups med dryck, säger Reine Tapper som liksom förra året är kvällens värdinna.

På scen står under kvällen Malena Laszlo och Stephan Lundin. Den senare med en nyskriven schlagerlåt signerad Peter Hägerås och Fredrik Kempe: ”En gång i livet” heter den och blir ett lackmustest på om det går att lyckas med schlager utan att den lanseras på Melodifestivalen! Premiär 1 december alltså!

Middagsbiljetterna kostar i år 850 kronor och kan köpas ikväll onsdag och såklart även i morgon torsdag vid förminglet som startar 17.00. Först till kvarn!

– Våra förhoppningar är att komma upp i minst samma siffra som förra året men självklart vore det kul om vi slog det, säger Henrik Hohlin kökschef på Torget och den som arrangerat alla WAD- middagar.

Dessutom, berättar VD Jan Larsson att personalen varit med i arbetet med att putsa och feja i lokalerna inför såväl WAD-galan som 16-årsjubiléet. Bara det värt att kika förbi gaykrogen på Mälartorget.