När en av Storbritanniens och världens mest erkända skådespelare talar, då lyssnar britterna! I helgen gick han till hårt angrepp på det sätt som TV-serien Little Britain beskriver homosexuella.
– Idén om camp han leda fel och jag måste erkänna att jag blir lite ängslig över hur homosexuella nu och då porträtteras i framförallt TV.
– En sådan sak som Little Britain ger knappast någon hjälp. Jag vet att Matt Lucas kommer säga att han själv är gay och att serien inte är stötande men jag tycker inte att ett bra budskap kommer ut av den.
Sir Ian McKellen talade vid ett möte arrangerat av lobbyorganisationen Stonewall med studenter i Suffolk och tog främst upp sketchen ”The Only Gay in the Village” som negativ för bilden av homosexuella.
Han framförde även bekymmer över hur ordet gay används allt mer negativt och hoppades att skolorna skulle kunna komma åt problemet.
– Antingen det eller att vi väljer ett annat ord för att beskriva oss själva. Jag skulle själv föredrar ett annat G-ord; Glorious.