Lokalen finns i källaren och trycker man på knappen med regnbågsflaggan i porten så blir man insläppt. Den här onsdagen talade Erhan från Turkiet om hedersvåld, och sin resa till Sverige.

– Det är öppet för alla, berättar Elisabeth Andersson som står för caféet ikväll. Menyn varierar, det kan vara mackor, våfflor eller tårta. Ikväll bjuds det på kaffe och chokladkaka
till självkostnadspris.

Tidigare fanns RFSL Malmö i Indigos lokaler. Camilla Kempe som är verksamhetsledare berättar att flytten till Gasverksgatan medfört att verksamheten förändrats.

– Vi gick från att framför allt ha dirivit en nattklubb för medlemmarna till att bli en lokalavdelning som framförallt jobbar med identitet och sexualpolitik, förklarar hon.

Hon håller själv i ett projekt som vill öka toleransen mellan olika minoriteter och även inom
minoriteterna. Det hela ska tillslut bli en bok och kanske en mångfaldsvecka.

RFSL Malmö har också en ny växande arbetsgrupp som heter Gayhane, en grupp för hbt-flyktingar och personer som delar bekymren kring att komma ut eller rädslan för hur man passar in i familj och släkt. De flesta kommer från länder där man inte kan va öppen med det.

Transarbetsgruppen finns sen tidigare och det finns planer på att dra igång en transjour och ett kafé speciellt för transpersoner nästa år. Gruppen har också sett till att Malmö blir värd för en europeisk trans-konferens nästa år.

Efter att RFSL lämnade Indigo har man inte haft några fester, men man tänker komma igång med fester för kvinnor av alla kön ett par gånger per år. Annat som händer på RFSL är att man håller på att bygga upp ett bibliotek med hbt-relaterad litteratur. I lokalerna håller även RFSL Ungdom till som har ett ungdomshäng varje tisdag.

Nästa kafékväll är onsdag 2 december kl 18, och fortsätter sen onsdagar udda veckor. Nästkommande föreläsning är onsdag den 9 december då Ulrika Westerlund och Cege Hedén berättar om smittskyddslagen och kriminaliseringen av hiv.