När Boyzone-medlemmen Stephen Gately tragiskt avled tidigare i höst var gruppen mitt uppe i arbetet med sitt första nya studioalbum sedan gruppens återförening 2007. Flera av låtarna hade redan spelats in till nya skivan innan det tragiska dödsfallet och Gatleys röst finns därför med på två spår. Och nu har återstoden av gruppen med, Ronan Keating i spetsen, bestämt sig för att färdigställa albumet som en hyllning till den döda bandmedlemmen och vännen.

Boyzones Ronan Keating, längst fram till vänster, Mikey Graham längst fram till höger, och Keith Duffy till vänster, bar Stephen Gatelys kista efter begravningen i St. Laurence O'Toole Church i Dublin den 17 oktober 2009

Boyzone rönte stora framgångar under 1990-talet med hits som No matter what och Words, gruppen gjorde också något av ett HBT-statement med videon till låten Better, där Gately ses kärleksfullt omfamnandes en annan man. Videon handlade om hur kärleken till en partner växte sig starkare med tiden och ett antal skådespelare anlitades därför för att agera bandmedlemmarnas partners i videon. Gatley uttryckte då att det var viktigt för honom att det var en man i hans scener eftersom han varit öppet gay i närmare tio år.

Sthepen Gately avled tragiskt under en semester på Mallorca den tionde oktober i år, där han semestrade med partnern Andy Cowles. Paret hade varit gifta sedan 2006.

Videon till Better kan du se här:
YouTube

Boyzones Stephen Gately död