QX skrev tidigare i höstas om Mattiaz och hans debutsingel Skandalen. Nu när han blivit tv-stjärna är han ett hett ämne i landets fikarum och eftersom han är en kille som smider medan järnet är varmt passar han på att uppträda på gaykryssningen som äger rum den här helgen.
– Jag tyckte det lät som en kul grej och jag längtar efter att uppträda med låten och mina dansare. Det är scendebut för Skandalen faktiskt, berättar han.
Visst är han nervös, och hade inte dansarna följt som stöd med hade det knappast blivit en kryssning för Mattiaz. Han är lite nervös över hur folk kommer att bemöta honom efter att programmet visats och säger att telefonen ringt oavbrutet sedan tv-debuten i måndags.
– Det var ju kul klippt, men nervöst att se på. Jag satt med kudde för ansiktet hela programmet. Men jag skäms inte, jag är ju delvis sådär, skrattar han.
– Men jag är inte så extremt fjollig och jobbig jag verkar i programmet. Även jag har dagar då jag har ”vanliga kläder” och är lugn. Och jag vill verkligen poängtera att jag inte tror att jag är bättre eller märkvärdigare än alla andra, jag är en snäll kille, säger han med ett skratt.
Han vet inte om han är med i de övriga avsnitten av Ullared men han tror att flera dagars filmande nog blivit lite mer än det vi såg i första avsnittet.
– Jag tror nog inte att ni sett det sista av mig.

Gaykryssningen lämnar Stockholm ikväll den 5 november och det finns enstaka hytter kvar.
Hela båten är abonnerad, och på scen står Nanne Grönvall, och Magnus Carlsson. Konferencier är Ankie Bagger som även kommer att sjunga duett med Gaybonden Peter Gustafson i programmet ”Bonde söker fru”.


Videodebut för fjollpoppiga Mattiaz