Hela 10 år efter att serien ursprungligen lade ner kommer nu 90-tals-klassikern Melrose Place tillbaka i ny utlovat sexigare, grymmare och mer skandalös form en någonsin tidigare. Och med i den nya versionen är några av ursprungsseriens favoritkaraktärer som Michael Mancini (Thomas Calabro)och Sydney Andrews (Laura Leighton). Dessutom återkommer också 90-talets främsta såpa-bitch i form av Amanda Woodward återigen spelad av Heather Locklear.

Och precis som i den gamla serien bor också denna gång en bög i lägenhetskomplexet i West Hollywood i Los Angeles, nu vid namn Caleb Brewer. Caleb är spelad av superheta Victor Webster som tidigare bland annat vikt ut sig i Play Girl och varit med i Sex and the City som en av Samanthas många toy-boys. I sjätte säsongen av Sex and the City spelar han Samanthas nya granne Chip Kilkenny som förutom att köra en Hummer delar ut insider-börs-tips efter att han har haft sex.
Men för Melrose Place lämnar Webster alltså kvinnorna bakom sig och byter sida för att spela den nya gay-karaktären Caleb. Och Caleb, som dyker upp redan i det andra avsnittet av den nya omgången, ska enligt uppgifter inte heller vara en ”stereotypisk bög” utan röker cigarrer, dricker whiskey, är ett fan av Los Angeles Lakers, och samlar på sport-attiraljer samtidigt som han också gillar killar.

Melrose Place var i sin ursprungsform tidiga med att ha med en gay-karaktär, och så progressiva att de redan för över 10 år sedan behandlade ämnen som våld i HBT-relationer och hatbrott. Matt som gay-karaktären då hette, spelades av Doug Savant som numera kanske är mer känd som Tom Scavo i Desperate Housewives. I Melrose Place blev Matt under seriens gång både offer för hatbrott och misshandlad av en av sina pojkvänner i en destruktiv relation.

Men nu är det alltså Victor Webster som ståndsmässigt tar över gayfanan i nya Melrose Place. Vilken story-line som driver hans karaktär och huruvida han kommer att få till det med någon annan hunk i serien har dock ännu inte framkommit. Men vi får hoppas på några heta hångelscener då han utlovas medverka regelbundet under nya seriens första säsong. Och så hoppas vi såklart att allt fler amerikanska serier nu vågar visa upp gay-karaktärernas kärleksliv på film…

Nya Melrose Place börjar senare i höst på TV400.

Se Caleb Brewer avslöja sin läggning för en påstridig kollega:

Se trailern till nya Melrose Place: