Klockan 19.00 på onsdagskvällen slår SLM Stockholm upp sina portar. Därmed markeras starten för höstens stora Läderfest som kulminerar på lördag med Main Battle i Skyddsrummet nedanför Münchenbryggeriet på Söder.
– Förutom att den excellenta DJ K-PAXian spelar så är ljud- och ljudanläggningen något i hästväg! Den är av den senaste tekniken som får minnet av de katakombiska undergroundklubbarna i Berlin att blekna och försvinna till bakgrunden. Något liknande har inte funnits i Stockholmsnatten tidigare, säger Tommy Björkman styrelseledamot i SLM Stockholm.
Förutom dans och läder-partyts alla variationer kommer Mr Leather Europe 2008, Ralf Rasmussen till festen.
– Det är en ära för mig att bli bjuden till Baltic Battle igen, säger danske Ralf Rasmussen. Förra gången jag var där så hade jag glädjen att se Martin Cedergren vinna 2007 års titel vilket uppmuntrade mig till att själv ställa upp i tävlingen – och se hur bra det gått för mig! Det känns bra att nu avsluta mitt år som Mr Leather Europe här där allt startade.
2009 års Mr Leather Europe väljs i Rom i oktober då Europeiska läderbögarna håller sitt årsmöte.
Micke S, InfoMaster på SLM Stockholm, berättar att man inte behöver vara medlem i SLM-Stockholm för att gå på lördagsfesten, däremot måste biljetter köpas i förväg.
Dessa kan nu, efter att QX Shop stoppas online-försäljningen, köpas hos Läderverkstan och i entrén till SLMs klubblokal.
Som vanligt på läderfester gäller att alla som deltar i arrangemangen skall följa de klädregler (dresscode) som finns.
När SLM-killarna drar till Skyddsrummet för lördagsfesten blir det traditionsenligt kvinnorna som tar över på Wollmar Yxkullsgatan. Så läder/fetish-intresserade kvinnor gör klokt i att boka in lördag för storfest med Wish.

PS: På Qruiser kan medlemmar i samband med Baltic Battle-veckan skicka Läder-Prideflaggor tillsammans med sina meddelanden: Happy Leather Pride!







Ralf blev Mr Leather Europe 2008