Den hunkige björndrömmen Tom Hardy gör rollen som Englands mest kände intern Charles Bronson i nya filmen Bronson. Filmen är något av ett ode till maskuliniteten och aggressiviteten och har tydligt fokus på den manliga kroppen och den maskulina estetiken. Tom Hardy har tränat ordentligt inför den brutala rollgestaltningen och ses i flera av scenerna spritt språngande naken, med undantag från att han ibland är insmord i vit kroppsfärg och ibland i svart. Men även de gångerna han smörjer in sig i sina kroppsmålningar får biopubliken se allt vad den biffiga hunken har att visa upp.

Filmen Bronson bygger på den ökända engelska internen Charles Bronsons (född Michael Peterson) liv och fångenskap, och tar sin utgångspunkt från det postkontorsrån han begick 1974, som var inledningen på hans långa fängelsekarriär. Rånet var något av ett misslyckande och han fick bara med sig en mindre summa pengar men fick för det ett betydligt större straff – 7 års fängelse. Men på grund av dåligt uppförande och diverse upplopp och misshandlar av andra interner och fängelsepersonal utökades hans straff successivt och han har idag suttit inne i över 35 år, med undantag från de fyra månader då han lyckades vara en fri man.

Filmen, som till en början inte alls verkar nämnvärt gay, visar sig snabbt, och oväntat, vara full av en massa flamboyanta gayfigurer och cocktailsippande transor. Transor som dessutom inte bara imponeras av Bronsons stora muskler utan också blandar honom färgglada paraplydrinkar i hans farbrors våning, vilken Bronson besöker under sin korta tid i frihet. Men förutom transorna, den dandyaktiga farbrodern som är fast bestämd att återinföra ”cocktail hour”, de otaliga nakenscenerna, och de många inzoomningarna av Bronsons muskler, är den kanske tydligaste gayflörten den flamboyanta internen Paul (Matt King). Paul som också är kåkfarare till yrket träffar Bronson under en théstund i ett av de många fängelserna som Bronson besöker. De två blir vänner och under de fyra månader då Bronson är på fri fot ger Paul honom, förutom ett antal skamliga förslag, också jobb som slagskämpe i flertalet vadslagningsmatcher. Slagsscener som dessutom kröns av ett discoglittrande soundtrack med Pet shop boys-klassiker. Så från att till en början verka vara en riktig ”grabbfilm” visar sig Bronson alltså vara en riktig gayflört till film…

Bronson hade svensk premiär i fredags och går på bio nu.

Se trailern här: