Malmöestivalen lanseras som en ”25-år lång kärlekshistoria, men det vette gudarna om det är så. I alla fall om jag frågade malmöborna igår. En viss hatkärlek är det i alla fall. Hur som haver , Wonks Joe passade på att köra en ”Festival special” och det visade sig vara ett lyckat koncept med dj’s som John Eltong från Rocco från Köpenham och Marcus Gisslén från Gossip i Göteborg .

Många som var tillresta från olika orter passade på att fortsätta festen på Adelgatan 2 och det var en fröjd för QX fotograf att hitta så många nya som nygamla ansikte. Och är det festival så så bjuder givetvis QX på ett urval bilder från Malmöfestivalen. Hundra meter från Wonk stod Mika, Alcazar, Sarah Dawn Finer, isländska Yohanna med flera några timmar innan och uppträdde på ett fullsatt Stortorget.
Och snälla, be mig inte att berätta hur många som såg Rix FM:s. arrangemang, men sjukt mycket folk var det. Jag hoppade i alla fall upp på scenen och tog en överskådningsbild när ESC-tvåan Yohanna Island sjöng den underbara låten ”It is true”. Var du där eller kanske på mingelbilderna? Scrolla ner får ni se på bildreportaget!