Josefine (Jcd på Qruiser) korades i natt till Miss Gay Sweden 2009 på Zipper. Josefine har studerat marknadsföring i London men är nu hemma i Stockholm igen, där hon bor på Södermalm.

Hur känns det idag?
– Jorå jag är bakis som fan men allt känns jättebra.

Vad gjorde du efter tävlingen?
– Jag var kvar på Zipper och festade med alla tills det stängde och hade askul!

Vad tänkte du när du vann?
– Jag blev mest chockad för jag trodde faktiskt inte att jag skulle vinna. Sen när alla polare började skrika och kom upp och kramade och pussade mig på scenen så blev jag helt överväldigad. Det var alldeles fantastiskt roligt.

Varför trodde du inte att du skulle vinna?
– Jag trodde Joanna skulle vinna, hon har gjort så mycket för gaycommunityt. Det jag tänkte var att jag kanske skulle vinna nätomröstningen för det är så många av mina vänner som röstat, men nu blev det ju tvärtom.

Hur kom det sig att du var med i Miss Gay?
– Det var min kompis som anmälde mig utan att jag visste någonting. Jag var på väg hem från Barcelona när hon ringde och berättade och jag fattade ingenting men jag tyckte det lät som en jättekul grej.

På vilket sätt kan du vara en bra förebild för Sveriges flator?
– Jag är väldigt öppen och stolt över min läggning och den jag är, och det vill jag kunna ge vidare till andra. Jag hoppas att jag ska kunna inspirera andra unga tjejer till att komma ut och våga stå för sin läggning och vara sig själva.

Du vann boende för två personer i en vecka i Thailand , vem tar du med dig dit?
– Jag är ju singel (skrattar) så om jag inte blir dunderförälskad snart så blir det nog min kompis, hon som anmälde mig.

Vad ska du göra resten av pride?
– Jag ska vara i parken, gå på alla fester och bara ha kul med alla mina kompisar som är här från hela landet.