– Vi har alla tre önskat ett ställe som vi själva skulle tycka det vore kul att gå till. Så vi kom fram till att ”va fasen, vi gör det själva”, berättar Tobbe över telefonen samtidigt som han är på väg mot ett möte med hantverkarna som byggt om lokalerna under våren.
Nattklubben Zipper ligger i nystartade Nype Restaurang & Bar, som drivs av Tobbe Nyman och Barbara Pindel. Stället kommer att hålla öppet onsdag till söndag från 17.00, och klubbverksamheten har tretillstånd.
– På lördagar kör vi klubben Zipper Sthlm, en ordentlig gayklubb, och de andra dagarna blir det Zipper Lounge, med fokus på barhäng och restaurang, även om vi har dj:s och dansgolv dessa dagar också . Vi har stora möjligheter i de här lokalerna, berättar Tobbe nöjt.
Men är det gay hela tiden?
– I princip ja. Lördagsklubben är som sagt en satsning för gayfolket och deras vänner, och resten av veckan sticker vi inte under stol med att vi främst vill locka gaypubliken. Det är dags att gayfolket får festa och gå ut kring Stureplan och inte hänvisas till källarlokaler långtifrån city. Vi hänger stolt ut regnbågsflaggan här! De flesta gays hänger ju med straighta, och går ut och äter i city, då ska möjligheten att gå ut att festa ihop mitt i stan också finnas.
På fredagarna kommer Nype nightclub däremot att vända sig mot en straight publik i första hand, men Tobbe välkomnar givetvis alla HBT personer med öppna armar då också.
– Det är en satsning vi gör ihop med ett par Stureplansprofiler för att stärka ställets position vid Stureplan, men alla är såklart mer än välkomna.
Lokalerna är helt nyrenoverade och huserar fyra barer och tre dansgolv. Kayo kommer att ha ett eget golv där hon kör disco/divahouse, ett annat golv kör house, och så kommer populära dj:n Edward af Sillén att göra riktigt comeback som schlager/hits-dj.
– Det känns superkul att Edward vill fortsätta spela sin populära kombination av hits och schlager hos oss, precis som han gjorde på Lino, säger Tobbe.
Den 11 juli är det alltså premiär för Zipper Sthlm och redan nu ser det ut att bli succé. Hela 939 personer var redan i juni medlemmar i Zippers klubb på Facebook.
– Ja, det känns fantastiskt, nu hoppas vi bara att dom dyker upp på riktigt också, skrattar han.
Så avslutningsvis ,varför ska man komma till Zipper Sthlm?
– Vi lovar att bjuda på glädje, värme, kärlek, knallhård dansmusik, sexig disco, house och en aldrig sinande schlagervåg, Together we can make magic, avslutar Tobbe.