Dangerous Muse är kanske inte något bekant namn för de flesta svenskar, men efter deras medverkan i H&M:s kampanj Fashion against Aids, lär det inte dröja länge innan den sockersöta duon slår igenom även här. Duon, bestående av Mike Furey och Tom Napack, har gjort sig kända för att sälja sina blipp-bloppiga beats med mycket naken, slät hud och lager och lager av kajal. Och i promon till deras kommande video ”I want it all” kunde inget vara tydligare. I ett det gryniga klippet skymtar sångarens vältränade och nästan helt nakna kropp fram mellan hackiga klipp och sändningsstörningar, allt emedan refrängen ”I want it all” gör sig påmind. Och visst är det ett ha-begär som klippet frambringar.

Elektro-duon, som inledde sin karriär redan 2005 med EP-singeln ”The Rejection”, skaffade sig snabbt medial uppmärksamhet genom ett antal uttalanden om att deras musik var så sexuell att den gick bortom gränserna för klassificering. Och det var i samband med detta som deras musik kom att kallas ”supersexuell” – ett begrepp som duon menar står för en ovilja att binda sig till endast en idé samtidigt som det är ett statement om att deras musik, och de själva, inte kan klassificeras som vare sig hetero-, bi-, eller homosexuell. En sak som dock går att klassificera, gällande duon och deras musik, är att det finns en konstant sexuell underton i allt de gör och att det sexuella sökandet ständigt återkommer som tema i deras texter och videos. T.ex. handlar videon till deras debutsingel ”The Rejection” om en ung man och en ung kvinna vars intresse för andra av samma kön vaknar, och för den unga mannen sker detta i omklädningsrummet på skolan där hans blickar av nyfikenhet mot de nakna och vältränade männen snart byts ut mot blickar av längtan och trånad.

I fallet med promon till nya videon ”I want it all” är det dock kanske inte längre en sexuell underton det är frågan om utan snarare det huvudsakliga budskapet, och inget begrepp ramar väl in videoklippets konsensus fullt så bra som termen ”supersexuell”.

Besök duons hemsida och se den supersexuella promon till nya videon ”I want it all” här: dangerousmuse.com

Se också den sexuellt sökande videon till ”The Rejection” på Youtube här: