QX GayMap: Dragcirkus och Magnus Carlsson på KAK

Trots knashelg, då löningen hamnar så där jobbigt mitt emellan, är det storsatsningar på gång. På söndag öppnar Västerås-klubben för andar gången i Stockholm. Kaxigt utlovas att man ”kommer att vara en av de största och hetaste gayklubbarna i Stockholm på söndagar.” Öppningen på Blue Moon Bar kryddas med Magnus Carlsson på scen och med Jan George som värmer upp med sina låtar. På stora dansgolvet spelar Jocke klubbmusik och hits och på lilla är det Staffan som kör karaoke och spelar schlager.




Paradise på fredagskvällen har Dragclownerna Pippa och Puta som lockar upp såväl väletablerade som förstagångsdrugor på scen. På stora dansgolvet spelar sedan Andreas Graveleij schlager och hits och i Panoramabaren är det Jonas Lindevik som står för house och RnB.



Fredag innebär även Lezzie Friday på Momma. Dj är Prins Viktoria som ser till att restaurang och bar gungar till HipHop, Soul och ”svängig, gungig disco”.



Fredag betyder även att Mouse Club är öppet för tjejer men också för killar, TS ”och alla andra bokstavskombinationer”. Dj är Inca och platsen är Callisti på Malmtorgsgatan mitt i city.



Som vi berättat redan i onsdags så kommer Club K att öppna upp även fredagar från ikväll. Platsen är numera av hbt:are väl insmorda Cattelin på Storkyrkobrinken och förutom Kattis som klubbfixare har även dragshowgruppen Rainbow Sisters Lucaz Ekholm kontrakterats för att rådda ihop fredagarna. Det rör sig på Stockholms gayscen!



SLM har Bastille XXII-helg som i år blivit ett riktigt långt arrangemang. Smygstart i onsdags och så öppet torsdag till lördag. Sedvanligt brukar SLM vid den här tiden ha sin ECMC-fest Baltic Battle. Från i år är den flyttad till hösten. Och in kommer Bastille! Det är 22 gången gummi-festen arrangeras i Stockholm och ett gäng gummientusiaster från Europa har även anlänt! Klubben har dekorerats under hela veckan för att passa gummikillar och grabbar som gillar en minst sagt ruffare stil – oömma kläder rekommenderas för de som vill besöka festhelgen. Ikväll är det öppet till 03 och toksträng dresscode – gummi och eller full skin-mundering. På lördag är det Geoff Gains som spelar och även då är det öppet till 03.



Sköna Guldrummet på Ambassadeur har på fredagskvällen Niklas Paus som DJ och till sin hjälp för att förmedla den bästa musiken och få partysugna att röra på benen har han trummisen Tanner. På lördag är det Micke Hi som spelar i Guldrummet och kommer leverera ”mycket energi och sexiga rytmer blandat med spännande vocals”.



På lördag är det Libras tur att skapa stämningen i Kolingsborgs lokaler på Slussen. Budskapet för lördagsnätterna är att ”våga vara gay och vägar schlager!”. På Stora golvet spelar Miss Dilemma denna natt. Öppet 22-03.



På söndag börjar det vackra vädret i Stockholm! Räkna med att de som inte är på Blue Moon Bar istället kommer att hänga på utedäcket på Patricia. Och när kylan slår till ta sig ner till dansgolvet och inomhusbarerna.



Ett nytt fantastiskt initiativ har tagits av gaybloggaren Per-Robin. På lördag kväll har han premiär för stan up-comedyklubben C.O.C.K på Grodan, Grev Turegatan. Inspirerad av Robert Fux som dömt ut stand up-världen som alldeles för heterosexuell så har Per-Robin Gustafsson tagit tag i saken! Först ut på den nya gayvänliga stand up-scenen står Anton Körberg och Per-Robin själv är MC/konferencier!



Och självklart! Intakt, Göken, Mälarpaviljongen, Side Track, Roxy, Morfar Ginko/Papa Ray Ray. Perfekta för att äta, barhänga och förfesta på!


GÖTEBORG
På fredagskvällen kommer Burlesque-scenen åter till Sveriges framsida. På festen som hålls på Storan gör Stockholmsorkestern The Other Flesh & Pepper Potemkin sin Göteborgspremiär. Från Storbritannien kommer Vicky Butterfly och på scen står även Jump Session, Le Panzar Girl och The Hitches. Klubben heter Tip the Velvet och kalaset pågår till 03.




På lördagskvällen är det Ladies of the Night i Göteborg. Klubben för tjejer som gillar tjejer och är intresserade av BDSM. Lokalen utannonseras inte av arrangörerna annat än till de som kontaktar dem direkt.



I övrigt vibrerar Göteborg trots baksmällan från HBT-festivalen! Gretas, BeeBar med sin fredagssatsning, Haket och Gossip har alla bågarna spända även denna helg.


MALMÖ
På SLM i Malmö är det Stallion Night lördag kväll där ston släpps in 22-22.45 och hingstarna 23.15-midnatt. Därefter är det stopp på insläppet. Wonk har besök av Marcus Ullmarker på lördagskvällen.



Landets Runt
I Borås är det Lördagsmagasinet med bar och DJs på just lördagskvällen och i Kristianstad är det fredagsöppet på Heaven.