Sugen på att se finalen i Eurovision Song Contest ikväll? Trist att sitta hemma? Inga problem! På flera gayställen landet runt har man ikväll riggat upp storbildskärmar där hela spektaklet i Moskva kan ses.
I Malmö har Wonk öppet med Lili & Susie på scen. SLM Malmö har bytt ut sitt vanliga utbud i TV-apparaten och sänder ikväll ESC.finalen.
I Piteå blir det Eurovisionparty på Polstjärnan. Borås har satt upp TVn i RFSLs klubblokal på Magasinsgatan och i Växjö är det hos Strawberry man kan se festivalen.
I Göteborg pågår HBT-festivalen med Castro Reunion på Haket, Dj Leo och Aron på Gossip med schlager. BeeBar och Gretas lär garanterat visa finalen och så blir det tjejfest på Saga Bar. Där kan man troligen slippa undan Melodifestivalen.
I Stockholm blir det visning av festivalen med middagssittning för de som vill på Göken och Guldrummet. TVn står på även hos Torget och Side Track och ganska troligt även hos SLM. Nya gayklubben Stock Exchange på Spy Bar har också storbildsskärm med festivalen igång medan det på Libra lär bli smockat först efter att festivalen är över. TV-apparat finns såklart även hos Roxy och Momma och det finns nog chans (risk?) att de står påslagna mellan klockan 21.00 till midnatt.
Väljer du att sitta hemma är ett hett tips att vara inloggad på Qruiser och delta i kommenteradet i Eurovision-klubbarna!