Den heta modefotografen Terry Richardson tar med besökarna rakt in i modevärldens hjärta via sin nya bildblogg ”Terrys diary”. På bloggen blandas privata bilder från fester med modegiganter som Marc Jacobs och hans fästman Lorenzo, med privata semesterbilder från St Barths. Bildbloggen ger en direkt insyn i hans vardag som en av modevärldens största fotografer där modeller springer in och ut ur hans studio och där festerna med det vackra folket avlöser varandra.

Terry Richardsson etablerade sig som fotograf efter en kortare rockkarriär och är mest känd för sin råa ”snapshot”-estetik, där vardagsrealism blandas med pornografi och oväntade provokationer. Bilderna har som regel ofta grova erotiska inslag och tänjer ofta på konvenansens gränser. T.ex. skapade samarbetet med Tom Ford en hel del kontroverser då kampanjerna för Tom Fords parfymer visade en helt naken kvinna som skylde sig endast med parfymflaskan, eller pressade den mellan sina bröst. Han fotade också Tom Ford för ett reportage i gaytidningen Out Magazine där Tom Ford var helt naken och bl.a. lekte med några boxningskillar i ett duschrum. Richardson figurerar även själv naken på flera av sina bilder, och det kanske mest provokativa av hans självporträtt är det när han sitter vid ett skrivbord och pratar i telefon samtidigt som någon utför oralsex på honom (samtliga bilder kan ses vid en enkel googling på Terry Richardson).

Richardson har gjort jobb för bland annat tidningar som Out Magazine, French Vogue, British Vogue, i-D, GQ, Harper’s Bazaar och Purple och gjort kampanjer för bl.a. Tom Ford, Gucci, Levi’s, Hugo Boss, Sisley, Miu Miu och Chloe.

Bloggen är ett perfekt besök rakt in i en vår tids största modefotografers estetiska värld.

Besök bloggen här: terrysdiary.com