När nu Sverige inte fick med sig en guldmedalj hem från OS i Kina kan vi för att få delta i guldglädjen byta perspektiv.
De norska handbollsdamerna kunde fira stort efter att de tagit hem guld och i fotboll var det de amerikanska damerna som tog guld medan tyska landslaget tog brons.
Inför OS presenterade arrangörerna av Gay Games elva öppna homo- och bisexuella idrottare. I norska handbollslaget är det Gro Hammerseng och Katja Nyberg som vi kan fira lite extra tillsammans med. I fotbollsturnéringen kan amerikanskan Natasha Kai liksom tränaren, svenska Pia Sundhage nu pryda sin medaljhylla med OS-Guld. Nästan lika glad är nog Linda Bresonik i tyska damlandslaget som fick en bronsmedalj med hem. Sverige, med Victoria Svensson, hamnade med äran i behåll på en sjätte plats.
Softball, som inte är den mest kända idrottsgrenen i Sverige, är dock gigantisk i USA. Det amerikanska damlaget, där Lauren Lappin och Vicky Galindo, spelar tog hem en silvermedalj efter att Japan tog hem guldet.
I fäktningen kom tyska Imke Duplitzer på en femte plats efter att ha slagits ut i kvartsfinalen. I damcykel tävlade tyska Judith Arndt och kom sexa på 10,8 kilometer och 41a plats i samma 78,8 kilometer lopp där svenska Emma Johansson tog hem en av Sveriges få medaljer, silver.
I tennisens damdubbel åkte Rennae Stubbs från Australien ut med sin tennispartner Samantha Stosur i andra omgången.
Enda öppet homosexuelle idrottaren på herrsidan, simhopparen Matthew Mitcham tog hem guld på 10 meter och 18e plats på 3 meterssvikten.
Såväl Gay Games som OutGames har som viktiga budskap att det inte är medaljer som är det viktigaste utan deltagandet och den individuella prestationen efter förmåga.
Med det sportsliga sättet att tänka är alla vinnare, oavsett placering eller medaljskörd! Men med lite perspektivbyte så kan vi ju i alla fall sola oss i en del medaljglitter.

Matthew Mitcham tog guld i OS Elva öppet homo- och bisexuella tävlar i OS

Gay Games i Köln2010
OutGames i Köpenhamn 2009