De har med den finalplatsen kvalificerat sig till Svenska Cupen. Med Stockholm Snipers fyra raka förluster och 0-33 i bagaget skulle detta bli en riktigt svår match. Dock kan man sammanfattningsvis säga att Handelskamraterna inte alls var så bra som förväntat. Snipers gjorde en riktigt bra match och förbättringen av laget sedan föregående säsongen där lagen också möttes måste ha överraskat dem rejält.

Snipers börjar bra och kämpar och står rätt och lyckas freda sig riktigt bra. Motståndarna kommer fram en del, men utan att skapa så väldigt vassa chanser och när de väl kommit fram har David U-J i målet gjort ett par fina benparader på utrusningar. Motståndarna sprang offside ett flertal gånger och sköt en hel del skott över. Det dröjer ända till 33 minuter in i matchen innan Handelskamraterna gör 0-1 och då på en fast situation. Tobias S är tvungen att stoppa en spelare på väg fram mot straffområdet i ett ganska fritt läge och får gult kort och frispark mot sig strax utanför straffområdet. Bollen slås i högra delen av målet utan räckhåll från en delvis skymd David U-J i målet. Efter 39 minuter får Snipers en hörna som slås av Andreas T på första stolpen och där dyker Björn O upp och nickar in kvitteringen till 1-1 som står sig till halvtid.

Bara 5 minuter in i andra halvleken nickar Niklas E ner en boll till Andreas T som tar ett steg frammåt och avlossar ett skott från ca 25 meters håll som Handelskamraternas målvakt bara kan tippa upp i eget mål och en sensationell ledning med 2-1 mot detta Handelskamraterna som knappt brukar släppa in mål. Under 10 minuter behåller Snipers ledningen och skakar dem rejält genom att under denna perioden spela mycket bra och faktiskt kommer i en del anfall.

Efter 60 minuter kvitterar de till 2-2 och bara 5 minuter senare tar de ledningen med 2-3. Deras 2-4 kommer efter 75 minuters spel och det målet var lite turligt efter en touch på en av Snipers backar. Sista 30 minutrarna orkade Stockholm Snipers kanske inte helt och mittfältet hamnade lite väl högt mot slutet, vilket gav motståndarna för mycket ytor på mittfältet. Detta gjorde att det rann iväg till 2-6 efter mål efter 80 och 84 minuter.

Sammantaget gör Snipers en riktigt bra match och stör Handelskamraterna en hel del och frånsett sista 30 minutrarna har laget dem verkligen i gungning. De gör alltså bara 1 mål på fast situation de första 60 minutrarna. Precis som erfarenhet från höstmötet förra året visade de att de dessutom är det i särklass grinigaste och mest gnälliga laget Snipers har mött. Kommenterar allt hela tiden och tjatar på domaren gång på gång. Något som den mycket bra och sympatiska domaren också påpekade och skakade på huvudet åt efter matchen. Konstigt att ett lag med den kapaciteten lägger ner så mycket energi på sådant onödigt.

Denna starka insats från Stockholm Snipers sida stärker laget inför seriens återstart i augusti och hade Snipers bara orkat stå upp hela vägen kunde det blivit en jätteskräll, vilket inte alls hade varit otänkbart. Bra spel och kämpaanda över hela laget, vilket lovar gott inför hösten då Snipers förhoppningsvis kan få tillbaka spelare som inte varit med på ett tag och en del nyförvärv som är påväg in i laget.

Stockholm Snipers

Snipers i Blåa tröjor

11/6 Stadshagens IP Stockholm Snipers-Handelskamraternas IS (1-1) 2-6

33´ 0-1 Handelskamraternas IS
39´ 1-1 Björn O (assist Andreas T)
50´ 2-1 Andreas T (assist Niklas E)
60´ 2-2 Handelskamraternas IS
65´ 2-3 Handelskamraternas IS
75´ 2-4 Handelskamraternas IS
80´ 2-5 Handelskamraternas IS
84´ 2-6 Handelskamraternas IS