Det var lite nervöst för Malmö Devilants att möta sin första motståndare i volleyboll. Tidigare har klubben endast spelat rugby, men i höstat startades även ett volleybollag. Mötet mot Pan Volleyboll skedde i fredags i Ryparkhallen i Köpenhamn och startade med gemensam träning, innan det var tid för matchen.
Pan vann efter två set, 25-14 och 25-20. Devilants var helt klart det lag som saknade rutin, men kände ändå inte att man misslyckats.
– Jag tycker vi ska va nöjda. Mycket bra spel, utropade Devilants tränare Joakim Åberg direkt efter matchen. Det var över förväntan, jag är imponerad av vårt spel, men vi har en hel del att arbeta på.

Efter den egentliga matchen fortsatte spelet, men när det inte längre var lika allvarligt verkade Devilants trötta och mindre fokuserade. Det blev blandade lag med ytterligare några set där Malmöspelarna fick en del tips från Köpenhamnarna.
– Det gick mycket bra, tyckte Jørgen Lohse som ledde Pan om dagen.

Efter matchen blev det middag på restaurang Eros, stämningen var god och lagen verkade trivas ihop, säkert blir det fler möten

Pan Volleyboll har två lag och spelar seriespel. Utöver det spelar man i tre cuper, AAXWO i Århus i pingsten, Rabalder Cup i Oslo i april och den egna Mermaid Cup i november. Man ställer även upp med ett lag i EuroGames i Barcelona i år och i OutGames i Köpenhamn nästa år.

Normalt går Pan ut och tar en öl efter fredagens spel, men med Devilants på besök blev det istället restaurangbesök på Eros med fortsättning för de som önskade. Det verkade som lagen gillade varandra och vill säkert spela igen. Devilants vill förståss ha revansch.

För Devilants del gäller det att träna och spela mer. I höst kan Korpenspel bli aktuellt, men volleyboll inomhus blir det först i slutet av augusti. För från och med maj är det utomhussport som gäller för Malmö Devilants, Beachvolleyboll på onsdagar kl 19:00 vid Malmö IP, och Rugby på lördagar kl 12:30 på Limhamnsfältet.



Malmö Devilants Beachvolley i GayMap