Rugbyvinst i hemmapremiären

De nya matchställen matchades med en ny attityd när Berserkers startade matchen mot Erikslund starkt och gjorde matchens första poäng. Eric Linvill fick bollen långt ut på kanten och såg ut att bli tacklad ut för sidlinjen men drev på med benen och höll sig inne för ett försök.

Efter ett litet tapp i koncentration tog sig Erikslund tillbaka in i matchen med ett försök, men det var återigen den nya aggressiva attityden hos Berserkers som skulle ge utdelning. Efter ytterligare två försök från Berserkers, ett vardera av Romain Boyer och Henri-Francois Lemoine, kunde laget gå in med en 17-12 ledning i halvtid.

Laget började återigen starkt i andra halvlek när Eric Linvill gjorde sitt andra försök strax efter återstarten. Nu var det däremot dags för Erikslund att höja sin intensitet, de tryckte på snabbt och lyckades få in två försök. Med ställningen 22-24 i bortalagets favör stod Berserkers inför ett vägval, resa sig eller låta pressen fortsätta.

Men det här är 2016 års upplaga av Stockholm Berserkers som stundtals spelar med ett enormt självförtroende och det visade de prov på omedelbart. Än en gång klev kapten Evan Graham fram och visade vägen med ett snabbt team talk som gav effekt. När bollen studsade till lite vilt i motståndarnas planhalva reagerade Romain Boyer snabbast och bröt igenom tre tacklingar innan han spurtade fri och ner till försökslinjen. Med 20 minuter kvar skar Louis Debeney igenom försvaret och satte försöket som påbörjade massoffensiven från Stockholm Berserkers. Ytterligare försök från Romain Boyer och Eric Linvill i de sista 10 minuterna fastställde slutresultatet, Stockholm Berserkers 43-24 Erikslund.

– Det är det här vi har väntat på. Vi har vetat länge att vi har lagt ner enormt mycket tid och energi på de små detaljerna och idag fick vi utdelning. Vi hade ett par tillfällen där vi tappade koncentrationen och lät Erikslund spela sig in i matchen men vi lyckas med att hitta fokusen igen. Som tränare blir man oerhört stolt när det blir utdelning på allt jobb man ser att grabbarna gör, det var ännu mer tillfredsställande att kunna ta steget tillbaka i andra halvlek och låta de starka ledarna i laget ta tag i rodret och styra spelet när vi behövde det som mest. Vi satte ribban högt förra veckan och idag nådde vi den och lite till. Nu har vi inga matcher förrän 12e juni här hemma mot Västerås så grabbarna får en välförtjänt vila nästa vecka innan vi höjer tempot inför omgång tre, kommenterar tränaren Danny Wadsworth

Här näst åker halva herrlaget till Nashville i USA för att delta i Bingham Cup. 12 spelare från Berserkers kommer då att representera Skandinaviens enda IGR-lag (International Gay Rugby), när de går samman med Emerald Warriors RFC från Dublin för att delta i vad som kallats för Gay Rugby VM. Trots speluppehåll för herrlaget på svensk mark krigar klubben vidare när damerna tar ny fart i omgång två av sin 7-manna serie i Enköping redan nu på söndag.