FC Rosengård är inte bara laget som sedan 1986 aldrig varit placerat sämre än trea i allsvenskan, utan också ett lag som legat långt fram när det gäller hbtq-frågor.
Laget har haft hörnflaggor i regnbågsfärger under sina hemmamatcher och nu går klubben ett steg längre och blir första svenska fotbollslag med prideflagga på tröjorna.
Tanken är att flaggan ska göra att fler känner sig välkomna och att den ska bidra till ökad tolerans och öppenhet i samhället.
– Alla i klubben är väldigt stolta och för oss handlar inte fotboll bara om att vinna matcher, utan också om att vara en samhällsaktör med bra värdegrund, säger klubbens vd Klas Tjebbes.
Men det var inte helt lätt att få igenom prideflaggan på tröjorna. Uefa, det europeiska fotbollsförbundet, nekade först FC Rosengård att använda symbolen.
– Men jag låg på och argumenterade för vår sak. Till slut svarade de ansvariga att de inte kunde godkänna det enligt sina stadgar, men att de inte heller såg någon anledning till att stoppa det, säger Klas Tjebbes.
Även om Kiruna hockey hyllades när man som första idrottslag spelade i regnbågströjor förra året är det internationellt sett inte lika lätt att idrotta i regnbågens färger. 2013 ombads höjdhopparen Emma Green att tvätta bort sitt nagellack under friidrotts-VM i Moskva, som gick i regnbågens färger och under handbolls-EM i januari fick inte lagkaptenen Tobias Karlsson bära en armbindel i regnbågsfärger.
FC Rosengård spelar i sitt nya matchställ nästa onsdag den 16 mars. Då ställs Rosengård mot Linköping i supercupen. Även andra fotbollsföreningar runt om i Sverige funderar nu på att följa Rosengårds exempel.
Uppdaterad 2016-12-04