Svenska segrar i Raballder Cup

 

 

Sticky Rice tog hem guldmedaljerna i volleyboll

Det var 25-årsjubileum för Raballder Cup som tradionsenligt går av stapeln i Oslo i februari varje år. I år ligger den inklämd mellan två EuroGames-turneringar i Norden (Stockholm sommaren 2015 respektive Helsingfors sommaren 2016), vilket gjorde att det var lite färre deltagare än vanligt.

Men det är många lag som återkommer till cupen varje år, däribland Stockholm Snipers innebandylag. Lagets maskot är Apan, och Apans år började på bästa tänkbara sätt. I gruppspelet var det två lag som stack ut, Stockholm Snipers och Raballder Oslo, som spelade oavgjort internt och vann sina övriga matcher.

Därför blev det en självklar final mellan de båda lagen. Men i finalen var Raballder Oslo chanslösa – Stockholm Snipers vann med hela 5-0 efter flera fina mål av anfallsparet Ulrika Vanke och Martin Thompson, som totalt gjorde hela 15 mål under turneringen. Och målskillnaden 23-3 för laget imponerar!
 
Volleybollturneringen spelades i tre divisioner. A-divisionen vanns av lag Sticky Rice med spelare från bland annat Stockholm Snipers volleybollsektion.