Det har gått några dagar sedan den tidigare hockeymålvakten Kevin Lindskoug i en stor intervju i Aftonbladet pratade om karriären, kokainmissbruket, avstängningen och om att han är trans. Trots att han är nedringd når QX honom.

Kevin, hur har dagarna varit efter den stora intervjun i Aftonbladet?
– Det har varit mycket att ta in. Det är många som hört av sig och stöttat mig vilket är fantastiskt.

Hur har responsen varit skulle du säga?
– Många tycker det var modigt av mig. Det var verkligen kul att folk blev berörda av reportaget.

På QX.se blev nyheten snabbt en av de mest lästa i år och folk skriver otroligt fina saker om hur modig och stark du är som gör detta. Hur känns det att läsa såna kommentarer?
– Det känns naturligtvis jättebra att det blev så positivt för då har andra som befinner sig i en liknande situation något att relatera till. Det var väl det jag funderade på mest, att det inte finns någon hockeyrelaterad person som gjort det innan. Jag kunde därför inte veta om det skulle gå bra eller dåligt.

Till Götebrogs-Posten fick han frågan i veckan om han tror att det finns fler, likt honom, som bär på en hemlighet som de inte vågar gå ut med på grund av hockeyns heteronormativa kultur?

– Jag kan lova dig och garantera dig att det finns många, säger Kevin. Det är självklart, varför skulle det bara vara heterosexuella män som spelar ishockey? Det är helt orimligt. Det är för att det är en kultur som folk inte väljer att prata öppet om det. Det finns till hundra procent.

Vad väntar nu framöver?
– Jag ska försöka prata om de problemen som jag tar upp i intervjun, och förhoppningsvis kan jag göra det även inom hockeyn. Men det är ju tyvärr svårt då min avstängning även innefattar att jag över huvud taget inte får prata om hockey med hockeyrelaterade personer…

En längre intervju med Kevin Lindskoug kommer i QX oktobernummer och redan imorgon gästar han Nyhetsmorgon hos Jenny Strömstedt.