Den algeriska boxaren Imane Khelif har öppnat upp sig om det hat hon utsatts för från högerextrema grupper och särskilt om X-ägaren Elon Musks roll i trakasserierna. ”Ni hatar mig, men ni känner mig inte ens,” sa Khelif tårögt i en intervju med den franska TV-kanalen CLIQUE. Hon berättade om den påverkan hatet haft på henne och hennes familj, särskilt på hennes mor, som tvingades uppsöka sjukhus varje dag under den värsta perioden. ”Så jag förstår inte människors beteenden numera”.

Hatstormen började efter att Khelif besegrat den italienska boxaren Angela Carini i OS, vilket ledde till transfobiska anklagelser om att Khelif inte skulle vara en cis-kvinna från högerextrema mobbare och till och med från den italienska premiärministern Giorgia Meloni. Internationella boxningsförbundet (IBA) diskvalificerade Khelif vid ett tidigare tillfälle efter att hon besegrat en rysk boxare på grund av att könstester det gjort skall ha visat på att Khelif inte hade acceptabla könskromosom-nivåer för att tävla i damklassen. Bevis de valt att inte dela med sig av med hänvisning till personlig integritet. Olympiska kommittén valde att låta henne tävla då hon är född som kvinna och tävlar i hemlandet i damklassen.

Khelif har lämnat in en anmälan i Frankrike för nättrakasserier, där bland andra Musk och författaren JK Rowling namnges, uppger tidningen lgbtnation.com.  Under OS i Paris tog Imane Khelif guld i 66-kilosklassen.