I början av augusti  samlades en taggat gäng gay bergsvandrare i Berchtesgaden Nationalpark för att fira Pride. Evenemanget organiserades av Pink Summits, en internationell queer gemenskap av bergsvandrare och klättrare som är dedikerade till att främja regnbågs-synlighet genom friluftssporter. Deltagare från Storbritannien till Thailand, och från Norge till Österrike, kom samman för att dela två av sina passioner: friluftssport och queer gemenskap.

Trots det regnigt väder nådde alla till målet Neue Traunsteiner Hut, som efter vandringen förvandlades till ett ”regnbågshus” i två dagar.

Pink Summits har arrangerat gemensamma queera vandringar sedan 2018 och inför 2025 planerar Pink Summits att utöka evenemanget till en fler dagar med olika vandringar utan guide, bergsbestigning och klättringsturer. Aktiviteter som syftar till att stärka queera gemenskaper inom friluftssporter, främja kontakter mellan queera bergsbestigare och inspirera deltagarna genom delade berättelser och presentationer,berättar arrangörerna i samband med ett pressmeddelande om eventet i början av augusti.