Han var Storbritanniens yngsta OS-tävlande när han debuterade i Os i Peking 2008, och fyra år senare tog han brons i 10 m plattform på hemmaplan under OS i London 2012. Därefter har det blivit en bronsmedalj i Rio de Janeiro 2016, ett guld och ett brons i Tokyo 2020, och nu senast ett silver med Noah Williams under 10 m parhopp i nyligen avlutade OS i Paris.
Men nu är det nog för Tom Daley som lägger av.

I en intervju med Vogue berättar 30-åringen: ”Det var känslomässigt på slutet, när jag stod uppe på plattformen och visste att detta skulle bli mitt sista tävlingsdyk. Men jag var tvungen att någon gång ta beslutet, och detta var rätt  tillfälle. Det är rätt att lägga ner nu”.

Simhopparen var känslomässig när han lämnade hopptornen i Paris för sista gången. Men när han såg sin man Dustin Lance Black och deras två barn Robbie och Phoenix kände han att han fattat rätt beslut.
”De var anledningen till att jag gjorde just detta”

Tom Daley är en av Storbritanniens mest omskrivna atleter och har varit öppen sedan 2013 då han kom ut som bisexuell. 2021 refererade han dock till sig själv som ”a gay man”. 2022 fick han en orden i hemlandet för sina betydande insatser som simhoppare, HBTQ+aktivist och för sitt jobb inom välgörenhet.