Första halvlek är en rätt svajig historia. Snipers skapar mest, men Tolkarna med sina två rappa forwards sliter hårt för att pressa Snipers backlinje, detta med viss framgång. Efter en hörna för motståndarna når bollen en omarkerad spelare som behärskat lyfter in 1-0. Matchen är då knappa halvtimmen gammal och viss oro kan skönjas i sniperslägret. Det dröjer dock bara två minuter innan kvitteringen kommer. Simon Bronegård lyckas efter en lite tilltrasslad situation få bollen förbi målvakten, och med knapp styrfart rullar lädret över mållinjen. Knappt fem minuter senare är det återigen nätrassel bakom Tolkarnas målvakt. Denna gång är det Mattias Helander som behärskat nicklobbar in ledningsmålet, efter inlägg från tidigare målskytt Bronegård. Även 3-1 ska falla innan paus, detta då Jim Olsson hittar fram med en passning till Simon Öhrlin som överlistar motståndarmålvakten.

Andra halvlek får se ytterligare två mål, både dessa på Snipers konto. Simon Bronegård gör sitt andra för dagen då han trampar förbi sista försvaren och kommer fri med målvakten. I matchens sista sekunder spikar sedan Linus Linnros slutresultatet 5-1 då han efter ett inlägg från högerkanten skickar bollen i mål med en vacker volley.

Sammantaget en rättvis seger för Snipers även om spelkvalitén lämnade mer att önska emellanåt. Nästa match spelas fredag den 23 augusti på hemmaplan Stora Essingen. Avspark kl. 20.00.